Guvernul a aprobat majorarea plafonului de acces la ajutorul pentru perioada rece a anului

197
0

Executivul a aprobat astăzi proiectul de majorare a plafonului de acces la ajutorul pentru perioada rece a anului, fapt ce va asigura continuitatea prevederilor dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 45 din 31.10.2022 și nr. 46 din 11.11.2022 în cazul anulării stării de urgență de pe teritoriul Republicii Moldova.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

În acest sens, multiplicatorul pentru venitul lunar minim garantat, utilizat la stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului, a fost majorat de la 2,2 până la 2,6. Astfel, mai multe familii defavorizate pot beneficia de ajutor lunar, în valoare de 700 de lei, acordat în perioada 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023.

Totodată, Guvernul a aprobat extinderea termenului de luare a deciziei privind acordarea sau neacordarea dreptului la ajutor social și/sau ajutor pentru perioada rece a anului până la 40 de zile lucrătoare de la data înregistrării cererii cu toate documentele necesare. Această ajustare este necesară din cauza majorării volumului de muncă al personalului din structurile de asistență socială în contextul implementării mai multor măsuri noi de protecție socială destinate suportului populației defavorizate în sezonul rece al anului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT