Mama fostului președinte, din nou la procuratură. Dodon: „Au chemat-o să o intimideze”

424
0

Mama fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon – Galina Dodon, a fost citată din nou la Procuratura Anticorupție (PA). Despre aceasta a anunțat însuși Dodon pe pagina sa de socializare.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Fostul președinte s-a plâns pe faptul că mama lui a fost chemată „cu o zi înainte de Revelion” și a acuzat, din nou, organele de drept de servilism politic.

„Astăzi, cu o zi înainte de Revelion, mama mea a fost iarăși audiată la Procuratură. Au chemat-o nu atât pentru declarațiile ei, fiindcă ea oricum nu are ce spune, ci au chemat-o ca să o intimideze și să pună din nou presiune asupra mea, au chemat-o ca să ne umilească și să le demonstreze tuturor că acest regim sadic, instaurat de Maia Sandu, nu are nicio limită și este gata să execute orice comandă politică, împotriva oricui”, a scris Igor Dodon pe pagina se de socializare.

Amintim că mama fostului președinte al țării, Igor Dodon – Galina Dodon, este cercetată penal alături de fiul ei, fiind acuzată de complicitate la îmbogățire ilicită.

Precizăm că, în luna mai curent, Procuratura Generală a dispus începerea urmăririi penale în dosarul numit generic „kuliok”. La baza dosarului stau înregistrările video din 2019 în care fostul lider al democraților, fugarul Vlad Plahotniuic, îi transmite lui Dodon o pungă de plastic, în care se presupune că erau bani. La sfârșitul lunii mai, Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află și în prezent. Fostul șef al statului este acuzat de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, finanțare ilegală a partidului și trădare de Patrie.

În ziua arestului lui Dodon, procurorii anticorupție și cei de la CNA și SIS au descins cu percheziții în mai multe locații, inclusiv în casa de la Sadova a familiei Dodon. Potrivit procurorilor, „bunurile și banii rezultați sau utilizați în comiterea faptelor investigate depășesc valoarea de zeci de milioane de lei, incluzând valută, bunuri imobile, mijloace de transport”.

Alături de Igor Dodon, care a fost plasat în arest, este cercetat și cumnatul acestuia, Petru Merineanu, care a fost plasat în izolator la Penitenciarul 13 din capitală. Potrivit procurorilor, în cadrul efectuării perchezițiilor, acesta a încercat să distrugă, prin înghițire, înscrisurile depistate la domiciliu prin care se confirmau tranzacții de vânzare-cumpărare a bunurilor imobile în valoare de circa 700 000 de euro. În aceleași circumstanțe, procurorii și ofițerii au depistat circa 37 000 de euro, care erau păstrați la domiciliul persoanei supuse percheziției. Atât mama fostului președinte, cât și fosta prima doamnă au statut de complici.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE