Azi a fost lansată moneda comemorativă dedicată Pomului Vieții

338
0

Șirul noilor monede comemorative din anul  2022 e completat cu moneda de argint dedicată brandului de țară „Pomul Vieții”. Simbolul reprezintă continuitatea și modernizarea Republicii Moldova, fiecare ramură a pomului sugerând unul din sectoarele strategice ale economiei Republicii Moldova. Moneda cu valoare nominală de 50 de lei va avea  un tiraj de 1500 de unități, scrie într-un comunicat al BNM.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Pomul Vieții” este brandul nostru de țară din anul 2018, iar Agenția de Investiții este unica instituţie mandatată să promoveze imaginea Republicii Moldova pe dimensiunea economică și investiţională, fiind administrator al Brandului de Ţară pentru buna poziţionare pe radarul economic internaţional, anunță  Agenția de Investiții din Moldova.

Directorul general al Agenției de Investiții, Marin Ciobanu, a participat în deschiderea evenimentului, menținonând că „Pomul Vieții a fost elementul de bază a peste 30 de târguri și expoziții internaționale în peste 20 de țări, una dintre ele fiind expoziția mondială Dubai Expo 2020, unde pavilionul țării noastre a fost vizitat de peste 175 mii oameni pe durata expoziției. Printre parteneriatele locale putem număra cel cu Air Moldova, Petrom, Federația Moldovenească de Fotbal, Universitatea de Stat din R. Moldova și Universitatea de Stat de Medicină și Farmaceutică N. Testemițanu, iar peste hotarele țării – diaspora noastră cu mândrie arborează Pomul Vieții în incinta restaurantelor acestora.”

De asemenea, directorului i s-a înmânat moneda comemorativă, acesta mulțumind Banca Națională a Moldovei pentru eforturile depuse în obținerea acestui rezultat.

Monedele comemorative sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și cutii de prezentare sau pliant, fiind  însoțite de certificate de autenticitate cu un QR cod, în care este stocată informația despre ele. Certificatele de autenticitate sunt semnate de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Comercializarea monedelor comemorative către publicul larg se efectuează prin intermediul  băncilor licențiate din Republica Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT