Azi a fost lansată moneda comemorativă dedicată Pomului Vieții

946
0

Șirul noilor monede comemorative din anul  2022 e completat cu moneda de argint dedicată brandului de țară „Pomul Vieții”. Simbolul reprezintă continuitatea și modernizarea Republicii Moldova, fiecare ramură a pomului sugerând unul din sectoarele strategice ale economiei Republicii Moldova. Moneda cu valoare nominală de 50 de lei va avea  un tiraj de 1500 de unități, scrie într-un comunicat al BNM.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Pomul Vieții” este brandul nostru de țară din anul 2018, iar Agenția de Investiții este unica instituţie mandatată să promoveze imaginea Republicii Moldova pe dimensiunea economică și investiţională, fiind administrator al Brandului de Ţară pentru buna poziţionare pe radarul economic internaţional, anunță  Agenția de Investiții din Moldova.

Directorul general al Agenției de Investiții, Marin Ciobanu, a participat în deschiderea evenimentului, menținonând că „Pomul Vieții a fost elementul de bază a peste 30 de târguri și expoziții internaționale în peste 20 de țări, una dintre ele fiind expoziția mondială Dubai Expo 2020, unde pavilionul țării noastre a fost vizitat de peste 175 mii oameni pe durata expoziției. Printre parteneriatele locale putem număra cel cu Air Moldova, Petrom, Federația Moldovenească de Fotbal, Universitatea de Stat din R. Moldova și Universitatea de Stat de Medicină și Farmaceutică N. Testemițanu, iar peste hotarele țării – diaspora noastră cu mândrie arborează Pomul Vieții în incinta restaurantelor acestora.”

De asemenea, directorului i s-a înmânat moneda comemorativă, acesta mulțumind Banca Națională a Moldovei pentru eforturile depuse în obținerea acestui rezultat.

Monedele comemorative sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și cutii de prezentare sau pliant, fiind  însoțite de certificate de autenticitate cu un QR cod, în care este stocată informația despre ele. Certificatele de autenticitate sunt semnate de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Comercializarea monedelor comemorative către publicul larg se efectuează prin intermediul  băncilor licențiate din Republica Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE