Franța – Argentina, un duel al titanilor la Mondialul din Qatar

231
0

Se prefigurează un duel al titanilor în marea finală a ediției XXII a Cupei Mondiale la fotbal, găzduite de statul Qatar, ce va opune Argentina (ghidată de un Lionel Messi pe final de carieră, dornic de a-și adjudeca ultimul titlu major ce-i lipsește din palmares) și Franța (ce îl are pe Kylian Mbappe, debordând de energie și de o măiestrie în plină afirmare), aflată la a doua finală mondială consecutivă. Este de menționat că ambii fotbaliști joacă la același club (PSG – Paris Saint-Germain) și se află la aceste Mondiale în fruntea clasamentului golgheterilor, cu câte cinci goluri marcate, ei fiind urmați de conaționalii Julian Alvarez (Argentina) și respectiv Olivier Giroud (Franţa), cu câte patru goluri la activ.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Continuăm să vă prezentăm rezultatele și marcatorii tuturor meciurilor din cadrul Campionatului.

Sferturile de finală:

Croaţia – Brazilia 1-1 (0-0, 0-0), după prelungiri (Bruno Petkovic, 117 / Neymar (105+1); 4-2 la loviturile de departajare.

Țările de Jos – Argentina 2-2 (0-1, 2-2), după prelungiri (Wout Weghorst, 83, 90+11 / Nahuel Molina, 35, Lionel Messi, 73 – penalty); 3-4 la loviturile de departajare.

Maroc – Portugalia 1-0 (Youssef En-Nesyri, 42).

Anglia – Franţa 1-2 (Harry Kane, 54 – penalty / Aurelien Tchouameni, 17, Olivier Giroud, 78). Harry Kane a ratat un penalty în min. 84 (şut peste poartă).

Semifinale:
Argentina
– Croaţia 3-0 (Lionel Messi, 34 – penalty, Julian Alvarez, 39, 69)

Franţa – Maroc 2-0 (Theo Hernandez, 5, Randal Kolo Muani, 79).

Finala mică (Croaţia – Maroc) va decide cine va intra în posesia medaliilor de bronz și se va desfășura în ziua de sâmbătă (17 decembrie) pe Khalifa International Stadium, la ora 17:00.

Deținătoarea trofeului principal o vom cunoaște duminică, partida din finala mare opunând naționalele Argentinei și Franţei, pe Lusail Stadium – Al Daayen, ora 17:00. Reamintim că ambele reprezentative ale acestor țări s-au învrednicit până acum de câte două titluri mondiale (Argentina în 1978 la ea acasă și în 1986 la Mondialul din Mexic, iar Franța în 1998 la ea acasă și la ediția precedentă, din 2018, găzduită de Rusia).

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT