Daniel-Marius Staicu este directorul Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor

246
0

Prim-ministra Natalia Gavrilița l-a prezentat colectivului Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor pe noul director al instituției, Daniel-Marius Staicu, scrie într-un comunicat al executivului. Potrivit Nataliei Gavrilița, rămâne importantă relația cu mediul de afaceri și organizarea activității de prevenire a ilegalităților, fără a crea impedimente pentru business. Totodată, o prioritate rămâne și accelerarea procesului de readucere în țară a activelor furate. Noul director a menționat că sarcina de bază va rămâne eficientizarea activității Serviciului.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Șefa Executivului a menționat că acesta are o experiență profesională vastă atât în Republica Moldova, cât și în România, în domeniul investigării și combaterii evaziunii fiscale, spălării banilor, fraudelor fiscale și identificării activelor.

În acest context, Gavrilița și-a exprimat convingerea că noul conducător va aduce o contribuție substanțială în procesul de dezvoltare a Serviciului, de aplicare a legislației de sancțiuni în Republica Moldova și implementarea acțiunilor concrete, în beneficiul cetățenilor.

„Avem mai multe priorități pe termen scurt și mediu privind activitatea Serviciului. Vom lucra asupra reglementărilor ce țin de sancțiuni, transpunerea sancțiunilor internaționale și aplicarea acestora în țara noastră. De asemenea, trebuie să ne concentrăm pe îmbunătățirea cooperării între instituțiile statului, în vederea combaterii corupției, iar în contextul parcursului nostru de integrare europeană, Serviciul va ajusta legislația națională în domeniu” , a spus Natalia Gavrilița.

În același timp, potrivit șefei Guvernului, rămâne importantă relația cu mediul de afaceri și organizarea activității de prevenire a ilegalităților, fără a crea impedimente pentru business. Totodată, o prioritate rămâne și accelerarea procesului de readucere în țară a activelor furate.

La rândul său, Daniel-Marius Staicu a mulțumit pentru încrederea acordată, menționând că sarcina de bază va rămâne eficientizarea activității Serviciului: „Vom intensifica comunicarea atât cu instituțiile statului, cât și cu mediul privat ca să avem o activitate cât mai eficientă. Sunt convins că, alături de colegi, vom transpune legislația în vederea susținerii parcursului european al Republicii Moldova și vom realiza toate obiectivele propuse”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT