SA „Moldovagaz” îi informează pe consumatorii de gaze naturale că drept bază pentru emiterea facturii de plată servesc prețurile reglementate la gazele naturale

368
0

SA „Moldovagaz” informează prin intermediul unui comunicat de presă, că drept bază pentru emiterea facturii de plată servesc prețurile reglementate la gazele naturale și indicii echipamentului de măsurare citiți de către operatorul de sistem la sfârșitul fiecărei luni de consum.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Astfel, pentru luna noiembrie 2022 au fost emise consumatorilor casnici peste 622 mii de facturi în baza datelor colectate prin intermediul facturii precedente achitate, a radiomodulelor, apelului telefonic la centrul de contact 1304, aplicației Viber Chatbot, paginii de pe web a operatorului de sistem și a furnizorului, alte surse.

Ținând cont de aria de deservire a operatorilor de sistem pentru consumatorii finali și termenul restrâns pentru colectarea datelor, inclusiv obligația calculării compensațiilor acordate de către Guvernul Republicii Moldova, citirea indicilor echipamentului de măsurare pentru luna noiembrie 2022 a fost inițiată mai devreme. Această situație a determinat aplicarea principiului de extrapolare a volumului de gaze naturale consumat din data citirii indicilor până la ziua facturării efective la 1077 de consumatori casnici, luându-se în considerare istoricul de consum precedent, scrie în același comunicat.

Totodată, în cazul a 681 de consumatori casnici factura de plată a fost emisă în baza datelor estimative ale consumului de gaze naturale, ca urmare a lipsei accesului personalului operatorului de sistem la echipamentul de măsurare (pct.129 din Regulamentul privind racordarea, aprobat prin Hotărârea ANRE nr.112/2019 din 19 aprilie 2019).

În cazul depistării unor erori de facturare, consumatorul final este în drept să se adreseze la sediile oficiilor comerciale ale SA „Moldovagaz” și la centrul de contact prin numărul unic 1304 pentru soluționarea cazurilor privind facturarea consumului de gaze naturale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE