Republica Moldova și-a suspendat participarea la reuniunile periodice ale CSI. Nicu Popescu: „Prioritatea noastră absolută este integrarea și aderarea la Uniunea Europeană”

351
0

În cadrul unui interviu pentru NordNews, ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, a declarat că „Republica Moldova și-a suspendat participarea la reuniunile periodice ale Comunității Statelor Independente”.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Din punct de vedere legal, practic, toată legislația internă, dar și acordurile internaționale, de foarte mulți ani, sunt semnate exclusiv prin prisma compatibilității cu integrarea europeană, cu Acordul de Asociere și cu aspirațiile noastre europene. În plan pur legal, tehnic, această incompatibilitate nu este valabilă. Există însă această dimensiune simbolică, în care această apartenență formală la spațiul fostei Uniuni Sovietice semnalează o anumită încărcătură simbolică, care displace multor concetățeni de-ai noștri. La modul practic, Republica Moldova și-a suspendat participarea la reuniunile CSI. Nu participă în aceste reuniuni regulate și se mai întâmplă și alte lucruri, prin care Republica Moldova clar semnalează un dezacord total cu tendințele care se manifestă în acest spațiu. Prioritatea noastră absolută este integrarea și aderarea la Uniunea Europeană”, a menționat luni, 28 noiembrie, Nicu Popescu.

După ce Republica Moldova a obținut statutul de țară-candidată pentru aderarea la UE, președinta Maia Sandu a declarat că, pe parcursul avansării pe calea europeană, se va lua decizia privind retragerea din CSI.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT