Republica Moldova și-a suspendat participarea la reuniunile periodice ale CSI. Nicu Popescu: „Prioritatea noastră absolută este integrarea și aderarea la Uniunea Europeană”

565
0

În cadrul unui interviu pentru NordNews, ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, a declarat că „Republica Moldova și-a suspendat participarea la reuniunile periodice ale Comunității Statelor Independente”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Din punct de vedere legal, practic, toată legislația internă, dar și acordurile internaționale, de foarte mulți ani, sunt semnate exclusiv prin prisma compatibilității cu integrarea europeană, cu Acordul de Asociere și cu aspirațiile noastre europene. În plan pur legal, tehnic, această incompatibilitate nu este valabilă. Există însă această dimensiune simbolică, în care această apartenență formală la spațiul fostei Uniuni Sovietice semnalează o anumită încărcătură simbolică, care displace multor concetățeni de-ai noștri. La modul practic, Republica Moldova și-a suspendat participarea la reuniunile CSI. Nu participă în aceste reuniuni regulate și se mai întâmplă și alte lucruri, prin care Republica Moldova clar semnalează un dezacord total cu tendințele care se manifestă în acest spațiu. Prioritatea noastră absolută este integrarea și aderarea la Uniunea Europeană”, a menționat luni, 28 noiembrie, Nicu Popescu.

După ce Republica Moldova a obținut statutul de țară-candidată pentru aderarea la UE, președinta Maia Sandu a declarat că, pe parcursul avansării pe calea europeană, se va lua decizia privind retragerea din CSI.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE