O nouă scumpire! A fost majorat tariful la energia electrică. Vom plăti aproape 6 lei pentru 1 kWh

471
0

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat noi tarife pentru consumatorii finali. Cel mai mult vor plăti consumatorii din sudul și centrul țării, deserviți de compania „Premier Energy”. Pentru consumatorii casnici conectați la rețelele acestui distribuitor tarifele au crescut cu 1 leu și 13 bani.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Respectiv, de acum încolo ei vor achita un tarif de 5,91 de lei pentru 1 kWh față de 4,77 de lei, cât era până acum. Pentru consumatorii conectați la rețeaua de înaltă tensiune, tariful crește de la 4,30 de lei la 5,41 de lei, iar pentru consumatorii conectați la rețeaua de tensiune medie, prețul energiei electrice crește de la 4,43 de lei la 5,55 de lei pentru 1 kWh.

Curentul electric devine mai scump și pentru consumatorii din nordul țării, conectați la rețelele „FEE Nord”.

Respectiv, pentru consumatorii casnici, conectați la rețeaua de tensiune joasă,  tariful la energie crește de la 4,81 de lei la 5,60 de lei. Consumatorii conectați la rețeaua de tensiune înaltă a acestui furnizor vor plăti un tarif de 4,75 de lei față de 4,01 lei, iar cei conectați la rețeaua de tensiune medie – 4,95 de lei față de 4,20 de lei, cât era până acum.

Este de menționat că ajustarea tarifelor la energia electrică, aprobată miercuri de către ANRE, este a cincea la număr în anul curent.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE