VIDEO/ Dor de zbor și de nebunia din voce

802
0

Natalia Barbu, despre familie, destin, muzica din trecut, prezent și viitor… într-o simplă discuție telefonică

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

O piesă nouă lansată în prima lună a toamnei, o ședință foto mai altfel în a doua lună, ne-a făcut curioși ce a rezervat Natalia Barbu pentru luna noiembrie. Ne-am dorit să aflăm ce mai pregătește artista pentru admiratorii ei, care va fi următoarea piesă pe care o va lansa și când o vom vedea într-un concert solo. Nu ne-am pus în plan să facem un interviu după cum spune teoria jurnalismului, am mizat pe o simplă discuție… o convorbire telefonică Chișinău-București.

Discuția am început-o ușor, deloc oficial, fără a redacta zeci de întrebări șablonate. De la simpla întrebare: „ce mai faci, Natalia?”, am ajuns să discutăm despre destin. Am vorbit în câteva minute despre muzica din trecut, prezent și viitor, echilibrul din familie și destinul cu care ne naștem.

„Sunt doar o fată cu un destin”

La sfârșitul lunii septembrie, Natalia Barbu a lansat piesa „Simplu”. Sursa de inspirație pentru melodie este fiica interpretei, Vera. Natalia ne-a spus că piesa este de stare, a compus-o repede și că „astfel de melodii vin direct de la sursa divină. Sunt o fată cu un destin și sunt foarte bine cu acest destin pe care îl am. Mă bucur că am și două suflete frumoase pe care pot să le cresc și să le ofer tot ce pot mai frumos”.

Am continuat discuția despre destin, iar Natalia ne-a spus că se simte împlinită cu tot ce a reușit să realizeze până în acest moment, în mod special cu frumoasa familie pe care o are.

„Am văzut un film de curând care m-a pus pe gânduri. Personajul s-a întors în timp și și-a schimbat destinul… Eu n-aș schimba nimic, noi venim pe pământ cu un destin cât de cât pus la punct. Sunt doar o fată cu un destin… Sunt doar o fată care are și ea la rândul ei o fată. Mama m-a avut pe mine. Din generație în generație, încercăm să transmitem tot ce avem mai frumos, să creștem oameni frumoși cu suflet frumos. Echilibrul pe care ți-l dă familia este foarte important. Succesul este trecător, nu ai ce să faci, asta-i viața”, ne-a spus artista.

Totuși, dacă ar putea da timpul înapoi, Natalia i-ar spune mai des ființei care i-a dat viață că o iubește.

„Probabil, dacă m-aș întoarce în timp, aș vrea să petrec mai mult timp cu mama mea, să îi arăt mai mult cât de tare o iubesc… Dacă m-aș întoarce în timp, i-aș sări în brațe și i-aș spune: mamă, te iubesc! Ești cea mai super mamă din lume!”, ne-a mărturisit Natalia.

 Vis de toamnă, redat în câteva instantanee

Recent, îndrăgita interpretă a făcut o ședință foto pe care a descris-o pe rețelele de socializare ca pe „un vis de toamnă cu o doză de melancolie”. Fotografiile au fost apreciate de internauți, iar Natalia ne-a declarat că a ieșit din zona ei de confort. Fotograful i-a scos în evidență o altă latură:

„Îmi doream să lucrez cu Victor Detto, care m-a scos din zona de confort. A fost ceva mai profund în acea ședință foto. Nu a fost legată neapărat de vreo piesă, a fost o ședință foto de toamnă.”

În timpul apropiat, Natalia Barbu va lansa o nouă piesă, scrisă de Eugen Doibani, care speră să fie apreciată de ascultători. După cum ne-a povestit interpreta, melodia este una mai ritmată, care îți dă o stare de bine. Totodată, artista ne-a spus că își dorește să lanseze câteva melodii mai diferite, în care să se axeze mai mult pe capacitățile vocale.

„Este o piesă mai diferită decât ce am făcut în ultimii ani. Sper să o lansăm până la sfârșitul anului. Piesa îți dă o stare de bine, de zbor, dans, viață. Am niște idei, vreau să pun mai multă voce, pentru că ultimele piese au fost mai mult pe stare, nu m-am axat neapărat pe tehnica vocală. Vreau să aduc oamenilor nebunia aia din voce a Nataliei Barbu, care nu prea s-a auzit în ultima perioadă, decât în live-uri”, ne-a comunicat Natalia.

Pe lângă piesa „Simplu” lansată în septembrie, Natalia Barbu împreună cu interpretul Pasha Parfeni au prezentat pe 14 octombrie o piesă despre Chișinău, un omagiu adus de ziua capitalei.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE