10% deficit de energie electrică pentru ziua de joi. Autoritățile ne îndeamnă să economisim  

525
0

Pentru ziua de joi, 3 noiembrie, Republica Moldova trebuie să reziste unui deficit de 10% de energie electrică. Despre aceasta a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care-și îndeamnă conaționalii să economisească în continuare.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Vă rog să economisim în continuare. Este simplu, cu cât mai mult economisim în orele de vârf cu atât mai puțin achităm pentru electricitate”, a specificat Spînu.

Potrivit ministrului de profil, pentru ziua de joi, 3 noiembrie, S.A. Energocom a cumpărat de pe OPCOM 8040 MWh (65% din consumul necesar).

Totodată, autoritățile au achiziționat încă 15 mil. m3 de gaz pentru rezerva de stat, care, la ora actuală, stochează 157 mil. m3 de gaze.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE