10% deficit de energie electrică pentru ziua de joi. Autoritățile ne îndeamnă să economisim  

223
0

Pentru ziua de joi, 3 noiembrie, Republica Moldova trebuie să reziste unui deficit de 10% de energie electrică. Despre aceasta a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care-și îndeamnă conaționalii să economisească în continuare.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Vă rog să economisim în continuare. Este simplu, cu cât mai mult economisim în orele de vârf cu atât mai puțin achităm pentru electricitate”, a specificat Spînu.

Potrivit ministrului de profil, pentru ziua de joi, 3 noiembrie, S.A. Energocom a cumpărat de pe OPCOM 8040 MWh (65% din consumul necesar).

Totodată, autoritățile au achiziționat încă 15 mil. m3 de gaz pentru rezerva de stat, care, la ora actuală, stochează 157 mil. m3 de gaze.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT