Spînu vrea să-l vadă pe Ceban… măturător! Ministrul îl atacă în judecată pe primarul capitalei pentru „minciuni halucinante”

562
0

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, vrea să-l vadă pe primarul Ceban… măturător. „Va fi obligat să măture primăria timp de un an după pierderea procesului”, îl avertizează Spînu pe Ceban.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Se întâmplă după ce primarul capitalei, Ion Ceban, a lansat acuzații grave la adresa lui Spînu în platoul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV. Potrivit fostului socialist, Ion Ceban, moldovenii sunt delapidați de milioane în baza unei „scheme” de achiziție a gazului care ar fi fost pusă la cale de ministrul responsabil Andrei Spînu. Ceban susține că are și probe pe care este gata să le divulge, ba mai mult, primarul susține că a și fost amenințat deja să nu facă acest lucru.

„Vă spun acum în premieră, eu cred că domnul Spînu împreună cu domnul Ceban, cu anumiți factori de decizie de la Gazprom au înțelegere, și mai mult decât atât, ne fură pe noi toți… Vreau să-l întrebați pe Spînu cine a construit schema, prin care se ocolește legea 743 și cine a mers pe o nouă procedură, ca să cumpere zilnic, și nu săptămânal, cine este beneficiarul final al volumelor pe care le plătim noi cu dvs., fie că este Transnistria sau altceva… Noi suntem delapidați de milioane de dolari, de o Guvernare absolut coruptă”, a declarat Ceban.

„Minciuni halucinante”, reacționează Andrei Spînu, care-l avertizează pe Ceban că-l va ataca în judecată. „Cererea de chemare în judecată se pregătește deja”, scrie ministrul pe pagina sa de socializare.

„Minciunile halucinante aruncate de primarul Ceban la adresa mea confirmă că pe Ceban îl doare-n cot de problemele orașului și că unicul lui scop este să servească interesele unui stat autoritar. Tot ce vrea el este să provoace neîncredere, haos și dezbinare între cetățenii Republicii Moldova, chiar dacă asta înseamnă să-și trădeze propria țară. După dezvăluirile din ultimele zile precum că Ceban, alături de Șor, Dodon și alți corupți, primește finanțare și are legături cu serviciile secrete rusești, primarul își dă arama pe față și redevine politicianul agresiv și mincinos de odinioară… Primarul va fi obligat să măture Primăria timp de 1 an după pierderea procesului. Va face astfel, în sfârșit, un lucru bun pentru oraș, fără ca asta să aibă un interes politic ascuns”, a mai scris Andrei Spânu.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE