Comisar european: „Transmiteți prietenilor din Moldova că le suntem alături”. Eurodeputatul Tomac: „Este pentru prima dată când asist la așa ceva”

167
0

Deputatul european Eugen Tomac le transmite românilor din partea dreaptă a Nistrului „vești bune”  din Parlamentul European. Oficialul scrie pe pagina sa de socializare că a trăit „o experiență unică”, care-i dă încrederea că „suntem pe drumul cel drept”.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Eugen Tomac s-a referit la dezbaterile pe marginea proiectului de buget al Uniunii Europene pentru anul 2023. În intervenția sa, Eugen Tomac a solicitat  resurse consistente pentru ca toți cetățenii europeni să facă față crizei energetice, dar și resurse „pentru a oferi sprijin imediat și consistent Republicii Moldova și celorlalte state din vecinătate afectate de amenințările Moscovei”.

Eurodeputatul recunoaște că ceea ce a urmat l-a „impresionat profund”. După retragerea reprezentanților Comisiei Europene, așa cum prevede protocolul,  Comisarul pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, s-a apropiat de el și i-a transmis un mesaj pentru cetățenii Republicii Moldova. „Transmiteți prietenilor din Republica Moldova că sunt alături de ei și nu-i vom lăsa singuri în fața provocărilor pe care le au de înfruntat”, a fost mesajul oficialului european.

„Gestul comisarului Hahn este unul puternic și are o semnificație aparte. A vrut să sublinieze rolul și importanța pe care o acordă Comisia relației cu Republica Moldova. Pentru mine, a fost ceva cu totul special, este ca și cum aș fi reușit, în mod simbolic, un singur amendament la tot bugetul Uniunii Europene și acela este destinat românilor de peste Prut. În cei trei ani de mandat, am participat la peste 100 de dezbateri, însă niciodată nu am asistat la o scenă similară”, a mărturisit Eugen Tomac pe pagina sa de socializare.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT