Protestatarii Partidului ,,Șor” au organizat un flashmob. Protestatară: „Taci, fa`, nu spune nimic, poate e de la PAS și-l interesează de ce am venit”

546
0
Sursa foto: captură de ecran/ rlive.md
Sursa foto: captură de ecran/ rlive.md

Miercuri, 19 octombrie, simpatizanții Partidului „Șor” s-au întrunit în cadrul unui flashmob în fața sediului Delegației Uniunii Europene la Chișinău, iar mai apoi și în fața sediului Misiunii OSCE în Republica Moldova. Oamenii aveau gurile acoperite cu bandă adezivă, iar în mâini țineau pancarte cu inscripții în limba engleză: ,,Tăcerea voastră o transformă pe Maia Sandu într-un monstru”, ,,Nu ne ignorați, apărați-ne drepturile!” etc. Totodată, aceștia țineau și fotografii care surprind momentul în care oamenii legii au evacuat, acum trei zile, corturile protestatarilor, instalate pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE
Sursa foto: captură de ecran/ rlive.md
Sursa foto: captură de ecran/ rlive.md

Reporterul „Gazetei de Chișinău” a încercat să vorbească cu câteva persoane de la flashmob, însă s-a ciocnit de reticența lor de a vorbi.  „Taci, fa, nu spune nimic, poate e de la PAS și-l interesează de ce am venit!”, i-a spus o femeie alteia cu care am încercat să vorbim. Oamenii au găsit diferite scuze pentru a nu ne oferi un comentariu: ,,Nu înțeleg româna”, ,,N-a fost nimic”, ,,Trebuia să veniți mai devreme”.

Ulterior, un grup mai restrâns a continuat flashmob-ul în fața sediului Misiunii OSCE în Moldova. Organizatorii flashmob-ului au solicitat o întâlnire cu reprezentanții OSCE în Moldova „pentru a atrage atenția asupra abuzurilor organelor de poliție contra poporului Republicii Moldova, contra celor care protestează”.

Sursa foto: captură de ecran/ rlive.md
Sursa foto: captură de ecran/ rlive.md

Totodată, Partidul „Șor” a anunțat pentru duminică, 23 octombrie, un nou protest antiguvernamental în Piața Marii Adunări Naționale, îndemnându-i pe susținătorii săi să vină într-un număr cât mai mare. „Maia Sandu și PAS vor să ne închidă gura și să ne aresteze. Noi, însă, vom lupta până la capăt”, spun organizatorii.

Amintim că patru organizații neguvernamentale – Asociația Promo-LEX, Amnesty International Moldova, Centrul de Politici și Reforme și Ambasada Drepturilor Omului (Human Rights Embassy) – au condamnat, într-o declarație comună, încălcarea dreptului la libertatea întrunirilor, calificând acțiunea poliției ca „disproporționată” și „abuzivă”.

Și președintele Centrului de Resurse Juridice, Vladislav Gribincea, a criticat dispersarea manifestației, declarând că are dubii în privința respectării cerințelor prevăzute în Legea cu privire la întruniri.

„Am dubii că aceste cerințe au fost respectate la dispersarea protestului, iar prin încălcarea legii nu e posibil de edificat un stat bazat pe drept”, a comentat Vladislav Gribincea pe Facebook.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE