„Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo”, la Chișinău

418
0
Ansamblul cameral românesc „Violoncellissimo”, condus de Marin Cazacu, va prezenta un concert la Sala cu Orgă din Chișinău

Pe 17 octombrie, ansamblul cameral românesc „Violoncellissimo”, condus de Marin Cazacu, va susține un concert extraordinar la Sala cu Orgă din Chișinău. Programul concertului include lucrările „Marș” de Johann Schrammel, „Passacaglia” de G. Fr. Handel, „Aria lui Lensky” de P.I. Ceaikovski, „Oblivion și Libertango” de Astor Piazzolla, „Can Can” de Jacques Offenbach, „Vals” de Dmitri Şostakovici, „Tribute to Mozart”, „Beethoven Rocks” de Radu Sinaci, „Bacchanale” de Saint Saens și Radu Sinaci, „The Final Countdown” de Sabin Pautza și o Suită folclorică românească.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Concertul va fi prezentat (intrare liberă!) în cadrul proiectului Turneul Național „Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo”. Acest turneu (ediția a IV-a), supranumit „Euforica”, ajunge în premieră la Chișinău. Turneul se desfășoară în perioada 30 septembrie – 23 octombrie, în mai multe orașe din România, oprindu-se în două capitale – București și Chișinău.

„Violoncellissimo” este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești, format la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu (directorul general al Filarmonicii „George Enescu”, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București), cu misiunea de a deschide noi drumuri pentru promovarea muzicii și a tinerelor talente din România.

De la entuziasm și ieșire din tipare au plecat maestrul și discipolii săi și atunci când au ales programul acestei ediții: „În ultimii ani am spart toate barierele repertoriale, aducând în fața publicului lucrări celebre din muzica clasică, dar și incluzând în programele noastre alte genuri muzicale care se potrivesc cu profilul violoncelului și cu spiritul nostru, al interpreților. Ne place să ne adresăm tuturor categoriilor de public, oferindu-le piese de muzică clasică, jazz, rock, folclor, muzică de film și divertisment. Concertele noastre transmit emoție, poezie, energie, optimism și speranță”, afirmă Marin Cazacu.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE