Cu ce ne hrănesc comercianții avari? Ouă cu salmonelă sau pește plin de paraziți

169
0

Ouă cu salmonelă sau pește infectat cu paraziți vizibili urmau să ajungă pe rafturile magazinelor alimentare din țară. Este vorba de tone de pește și sute de mii de ouă, care, din fericire, au fost depistate la timp de inspectorii Agenției pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), care au dispus interzicerea introducerii pe piață a loturilor respective.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Numai de la începutul lunii curente, în cadrul controalelor inopinate, inspectorii ANSA au depistat în depozite cantități impunătoare de produse alimentare, care urmau să ajungă pe piață. Este vorba despre 50 000 de kilograme de varză și 300 de kilograme de sfeclă roșie al căror conținut de nitrați depășea norma admisibilă.

Pește macrou depistat cu paraziți vizibili pe viscere, de asemenea, era păstrat în depozite. Este vorba de 165 de tone de macrou congelat.

Riscul se ascunde și în ouăle de găină. În primele două săptămâni ale lui octombrie, inspectorii ANSA au dispus distrugerea a  900 000 de bucăți pentru prezența Salmonella Enteritidis în fecalele găinilor ouătoare, certificate categoria B.

În afara de aceasta, inspectorii au raportat un șir de încălcări la capitolul igiena spațiilor de depozitare a produselor alimentare, inclusiv păstrarea deșeurilor în apropierea imediată a produselor alimentare depozitate.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT