Alexandr Brânza, agricultor: „Dacă au ajuns să ne invite partide politice suspecte care, cică, ne vor soluționa problemele, suntem pe calea de a fi un stat ratat”

442
0

Miercuri, 12 octombrie, antreprenorul în agricultură Alexandr Slusari a postat pe pagina sa oficială de Facebook un mesaj, prin care spune că mai mulți pomicultori și viticultori din Republica Moldova au fost sunați și chemați joi la o discuție online cu reprezentanții Partidului „Șor” pentru a le oferi ajutoare antreprenorilor din domeniu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Trei zile pomicultorii și viticultorii din toată țara sunt contactați de reprezentanții partidului «OffSor». Li se propune undă verde la exportul producției pomicole și viticole în Rusia sub garanția fugarului. Toți doritorii sunt invitați joi seara la o discuție online cu cel mai mare «колхозник» din Israel pe subiectul comercializării producției vegetale pe piața rusă cu eliberarea permisiunii de la Rosselhoznadzor. După orice regulă a comerțului extern și după orice rigoare de securitate a alimentelor, ar fi o aberație crasă asemenea abordare din partea unei instituții federale ruse de control fitosanitar. Dar eu, din păcate, demult nu caut logică economică în activitatea autorităților ruse. Aici totul este clar. Mult mai importantă este reacția autorităților noastre. Mai bine zis, lipsa absolută de reacție…”, scrie Slusari pe pagina sa de Facebook.

Reporterul „Gazetei de Chișinău” a vorbit cu un agricultor din Ungheni, care a fost sunat de un reprezentant «OffSor».

Alexandr Brânza se ocupă cu agricultura de mai bine de 20 de ani, acesta crește viță-de-vie. Antreprenorul ne-a spus că a fost sunat în dimineața de marți, 11 octombrie, de către „unul mai tinerel” din Partidul „Șor” și a fost anunțat că joi este așteptat la o discuție online, pentru a i se oferi un ajutor.

„M-a sunat un băiețel mai tinerel și s-a prezentat ca reprezentat al Partidului „Șor” și mi-a făcut o invitație. Mi-a spus că joi va avea loc o discuție online și mi se vor oferi ajutoare. Eu l-am întrebat care ar fi oportunitatea dumnealui de a ne ajuta și el nu a putut să-mi ofere un răspuns.”

Alexandr Brânza ne-a spus că știe cel puțin încă patru agricultori care au fost sunați de aceeași persoană.

„Eu mai știu încă vreo patru agricultori care au fost sunați și chemați la această discuție. Eu nu știu dacă ei vor merge, dar vă spun sigur că eu nu voi participa. Nu văd cum ar putea așa o persoană să soluționeze probleme importante, să-și asume rolul statului, al autorităților publice centrale. E o chestiune rușinoasă dacă cineva din agricultori va merge la această discuție online”, ne-a spus Alexandr Brânza.

Agricultorul ne-a spus că este foarte greu să se descurce în contextual ultimelor evenimente, dar „nu este o abordare normală, trebuie să reacționeze autoritățile centrale. Dacă au ajuns să ne invite partide politice suspecte care, cică, ne vor soluționa problemele, suntem pe calea de a fi un stat ratat. Nu văd reacții de la autoritățile centrale și tare îmi este interesant dacă o să vină cu o reacție măcar după ce va avea loc discuția online. E destul de complicat acum să ne descurcăm, mai ales în contextul ultimelor evenimente, dar asta nu mă va face să particip la această discuție online”.

Reporterul „Gazetei de Chișinău” a sunat pentru reacții la Ministerul Agriculturii, însă nimeni nu a răspuns.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE