Culmea ironiei! Așteptat să fie extrădat pentru a răspunde în fața justiției, fugarul Șor depune denunțuri la PG

677
0

Culmea ironiei! În timp ce autoritățile Republicii Moldova așteaptă extrădarea deputatului fugar, Ilan Șor, pentru a fi deferit justiției, acesta depune denunțuri la Procuratura Generală (PG).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Așa cum declară personal prin intermediul paginii sale de socializare, liderul partidului care-i poartă numele, Ilan Șor, a depus la PG un denunț împotriva viceprim-ministrului Andrei Spînu, despre care spune că „este multimilionar în dolari și euro, dar care nu-și declară averea, așa cum îl obligă legea, ci o ascunde în conturi off-shore”.

„Îmi exprim speranța că Procuratura, atunci când va deveni independentă și nu va mai fi capturată, va examina denunțul și va iniția urmărirea penală în temeiul bănuielii rezonabile privind neincluderea intenționată în declarația de avere și interese personale a conturilor în valută străină, în care se află 43 de milioane de dolari și euro”, scrie fugarul Șor.

„Nu am acești bani”, susține în replică viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Unu, eu nu am aceste conturi și doi – eu nu am acești bani. Toate veniturile și toate proprietățile pe care le am eu sunt declarate în declarația de avere și interese și eu rog cetățenii, în mod special, să nu asculte de minciunile a doi hoți Șor și a mai fost unul care se ascunde prin Londra (n.r. – Veaceslav Platon). Este frăția penalilor, este clar că pierd orice posibilitate de a mai reveni la putere și fac tot posibilul ca să denigreze actuala guvernare”, a declarat Andrei Spînu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Precizăm că, acum câteva zile, Ilan Șor a publicat un pretins document în care se spune că Spînu ar avea mai multe conturi în off-shore cu peste 40 de milioane de euro și dolari. La rândul său, Spînu l-a îndemnat pe Șor să „vină acasă în fața justiției” și să demonstreze cetățenilor că nu „a furat ani la rând”.

Deputatul fugar Ilan Șor, care a fost condamnat la 7,5 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, a fugit din țară în 2019. Se știe că Șor se află în Israel, iar organele de drept din Republica Moldova încearcă să obțină extrădarea acestuia.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE