PRIAevents, sub egida ASEM, a organizat prima Gală de Excelență în Educație din Republica Moldova

430
0

Azi, 9 septembrie, s-a desfășurat prima ediție a Galei de Excelență în Educație din Republica Moldova – „Pria Education Awards Moldova”. „Pria Education Awards Moldova” identifică și celebrează persoanele sau instituțiile, proiectele, asociațiile care au excelat în sistemul de învățământ din Moldova. Evenimentul are scopul de a promova, recunoaște și celebra munca excepțională întreprinsă de sectorul educației din RM.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În cadrul evenimentului au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Educației, rectori universitari, prorectori și alți specialiști din domeniile educației financiare, educația IT, cea economică.

Fondatoarea PRIAevents, Raluca Voivozeanu, a menționat că acest tip de eveniment este foarte important, pentru că doar așa putem identifica cele mai bune proiecte în educație despre care trebuie să cunoască fiecare.

„Lucrăm permanent cu asociații, reprezentanți ai mediului academic, parteneri care sunt preocupați și investesc în educație, reprezentanți guvernamentali, asociații de părinți, pentru a identifica proiecte care sunt extraordinare în educație. Prin punerea în lumină a acestor povești de succes, promovăm meritele unei educații de excelență moldovene atât pe scena națională, cât și pe cea internațională”, a spus fondatoarea PRIAevents.

Prorectorul ASEM, Victoria Cociug, prezentă la eveniment, a vorbit despre importanța educației financiare în formarea responsabilității sociale.

„O societate devine mult mai responsabilă și mai bună atunci când este respectat cel care cheltuie banul public. Cel care știe să-și numere și să gestioneze banii proprii devine automat o persoană responsabilă și în societate”.

Directorul adjunct al Camerei de Comerț Americane, Veronica Sirețeanu, a vorbit despre campaniile de educație financiară pe care le organizează în cadrul companiei și despre importanța acestora.

„Noi organizăm diferite campanii care vin să învețe și să ajute participanții să înțeleagă lucruri necesare pentru viața de zi cu zi, cum ar fi: explicarea noțiunii de îndatorare cu credite la bancă și multe alte chestiuni extrem de interesante și necesare. Atunci când vorbim de educația financiară, de obicei, ne referim la finanțele personale, dar, de fapt, când abordez noțiunea de educație financiară, mă gândesc în primul rând la finanțele publice. Educația financiară se asociază cu un soi de înțelegere a modului în care se gestionează veniturile”.

În cadrul evenimentului s-a mai discutat despre proiecte deosebite pe care le-au dezvoltat autoritățile, instituțiile de învățământ, societatea civilă și companiile; despre strategia Națională a Educației Financiare; dezvoltarea curriculară, inclusiv în colaborare sau prin sprijinul mediului de business; cercetare și dezvoltare, managementul cercetării și altele.

 

„Gazeta de Chișinău” a fost partener media al evenimentului.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE