Oxana Gherman: „Mulți autori, editori români și-au restabilit conexiunile”

588
0
foto: Oxana Gherman, poetă, critic literar, Bookfest Chișinău 2022 Fotografie de Alexandru Vakulovski

Oxana Gherman, ce impresii ți-a lăsat Bookfest Chișinău 2022 (plusuri, minusuri, concluzii)?

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Mă bucur că a fost posibilă organizarea Bookfest-ului. Am văzut multe cărți bune, mulți autori români, editori, oameni de cultură care și-au restabilit conexiunile, au reintrat în dialog.

Mediacor este un spațiu modernizat, dotat tehnic, în condiții excelente, dar pentru un eveniment de amploare, cum este Bookfest-ul, acest spațiu mi se pare insuficient. Lansările de carte au fost foarte restrânse, compacte, cu câte 3-4 cărți prezentate într-o sigură oră (10-15 min. per titlu, fiecare autor având și critici invitați), discuțiile fiind grăbite, pe alocuri superficiale, limitate la generalități.

La ce evenimente ai fost moderatoare sau vorbitoare?

Am participat ca vorbitoare la trei lansări, la cărți de proză, poezie și critică literară ale autorilor de la noi, a fost minunat, însă, repet, – după pandemie, după o pauză de doi ani – o singură oră rezervată unei lansări (cu atât mai mult pentru 3-4 cărți) este prea puțin. Sper ca anul viitor Bookfest-ul să se organizeze în așa mod încât să avem la dispoziție mai mult timp pentru a prezenta cărți, a participa la discuții, mai mult timp pentru comunicare cu autorii.

Ce cărți ți-ai procurat la Târgul Bookfest Chișinău?

Am procurat câteva volume de proză, eseu și am primit în dar mai multe cărți de poezie.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE