Air Moldova a anunțat reluarea zborurilor spre Moscova. Alexandru Cozer: „Acum le mai oferim oligarhilor ruși și zbor direct la Moscova”

496
0

Compania aeriană Air Moldova a anunțat că va relua operarea zborurilor spre Moscova începând cu data de 1 octombrie, după sistarea acestora din februarie 2022. Potrivit Air Moldova, această decizie vine ca urmare a nenumăratelor solicitări din partea cetățenilor Republicii Moldova, care se află în Federația Rusă și vor să revină acasă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Totodată decizia de a relua zborurile se datorează solicitărilor pasagerilor de a utiliza biletele achiziționate în perioada pandemică și după sistarea zborurilor din luna februarie. Aceste circumstanțe au creat dificultăți cu care se confruntă zilnic sute de pasageri: necesitatea procurării repetate a biletelor la prețuri majorate, timpul petrecut în deplasarea pe cale terestră, incomoditățile zborurilor cu escală, în special pentru cazurile de urgență medicală. Călătoriile rapide și sigure sunt o necesitate pentru pasageri. Reluarea zborurilor din și spre Federația Rusă este un răspuns la apelurile făcute de conaționalii noștri”, scrie într-un comunicat emis de companie.

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a anunțat că s-a autosesizat urmare a anunțului companiei aeriene Air Moldova cu referire la reluarea cursei Chișinău-Moscova. În acest sens, AAC examinează anunțul prin prisma asigurării securității și a protecției consumatorului.

Jurnalistul Alexandru Cozer a venit cu o reacție dură după ce Compania Air Moldova a anunțat că-și reia zborurile spre Moscova.

Aeroportul din Chișinău era deja foarte accesibil pentru toată agentura rusă, însărcinată să facă destabilizări aici, sau ca punct de escală pentru Europa, odată cu introducerea curselor zilnice de la Yerevan. În avioanele ce vin de la Istanbul, câte 3-4 pe zi, la fel, veți vedea vorbindu-se mai mult în rusă. Acum Air Moldova, furată pur și simplu de la stat, la prețul unui motor de avion vechi de 10 ani, anunță reluarea curselor Chișinău-Moscova de la 1 octombrie. Adică, de când agentura rusă trebuie să încingă și mai mult spiritele aici pentru a pregăti destabilizările în prag de iarnă?

În plus, e un semnal grăitor pentru Ucraina și Europa. Europă care tocmai a decis înăsprirea drastică a condițiilor de acordare a vizelor pentru ruși. Sancțiuni n-am introdus, oligarhii ruși pot lejer să-și dosească banii aici și să finanțeze acțiuni subversive. Acum le mai oferim și zbor direct la Moscova”, a scris jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE