În luna august Moldova a primit cel mai mare suport din partea partenerilor externi, în valoare de 319 milioane USD

255
0

În luna august 2022, suportul extern oferit de Comisia Europeană, Banca Mondială și alți parteneri de dezvoltare a înregistrat un record fără precedent în istoria R. Moldova în valoare de 319 milioane USD, scrie expertul pe probleme economice Veaceslav Ioniță pe blogul său.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Până acum, Moldova nu a primit într-o singură lună o sumă cel puțin comparabilă cu aceasta, de 319 milioane de USD. Datele sunt oferite de Banca Națională.

„Dacă e să vorbim doar despre granturi, fără a lua în calcul împrumuturile, atunci în acest an ele se vor ridica la 130 de milioane USD. Cel mai mult Moldova a beneficiat de granturi din partea partenerilor externi în perioada 2008-2015, când, anual, suma granturilor depășea nivelul de 100 milioane USD. În anul 2014, a fost atins recordul absolut, când suma granturilor a ajuns la 288 milioane USD, scrie Veaceslav Ioniță.

În perioada 2009-2019, peste 2/3 din tot suportul extern oferit Moldovei a fost sub formă de granturi, mai scrie Ioniță.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT