Guvernul lansează linia verde 080010101 pentru suport informațional privind lemnele de foc

399
0

Premierul Natalia Gavrilița, în cadrul ședinței de Guvern de ieri, 7 septembrie, a fost deranjată de modul în care are loc comunicarea privind asigurarea cu lemne a populației. La întâlnirea de ieri cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale a fost informată că unii primari nu știu nici măcar la ce ocoluri silvice să se adreseze pentru a ridica volumul necesar de lemne pentru populație, transmite jurnaltv.md.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Atât Linia verde destinată populației și autorităților implicate în procesul de achiziție a lemnelor, cât și site-ul pe care sunt anunțate stocurile de lemne urma să fie funcțională de la 1 septembrie. În acest context, Natalia Gavrilița i-a solicitat explicații ministrului Mediului, Iuliana Cantaragiu.

Iuliana Cantaragiu a menționat că Linia verde este funcțională din punct de vedere tehnic și va fi lansată pe 8 septembrie 2022.

„Numărul de telefon al Liniei Verzi este 0 800 101 01. Aprovizionarea cu lemne se face cum s-a făcut și în anii precedenți, primăriile iau lemne în mare parte de unde procurau anterior. În urma vizitelor la ocolurile silvice ziceau că imediat ce termină de tăiat și dau în primire masa lemnoasă, ei comunică cu primăriile. Tăierea are loc în permanență. Repartizarea în primării va fi anunțată pe site. Site-ul este în proces de elaborare. Până atunci stocurile vor fi anunțate pe site-ul Moldsilva”, a anunțat ministra Mediului în cadrul ședinței.

Natalia Gavrilița a menționat că oamenii au nevoie acum de această informație, nu în octombrie.

Începând de astăzi, 8 septembrie, oamenii pot suna la linia verde guvernamentală 080010101 pentru a se informa despre procedurile de achiziționare a lemnului, inclusiv despre prețuri, contacte ale întreprinderilor silvice și ocoalelor silvice, precum și despre stocurile disponibile. De asemenea, cetățenii vor putea folosi linia verde pentru a denunța tăierile ilicite de lemn sau alte nereguli observate în distribuirea lemnelor, scrie într-un comunicat emis de Executiv.

Numărul de telefon 080010101 va fi disponibil de luni până vineri, în intervalul orelor 09:00-20:00.

Amintim în context despre decizia din această săptămână a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) privind posibilitatea acordării a 5 metri steri de masă lemnoasă per gospodărie casnică în funcție de stocurile disponibile ale Agenției Moldsilva.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE