Bunuri ale fugarului Plahotniuc, sechestrate în Franța. Fostul democrat a rămas fără drept asupra unui imobil de peste 83 de milioane

469
0

Recent, magistrații francezi au dictat aplicarea sechestrului asupra unui imobil al fostului democrat, în valoare de peste 83 de milioane de lei. Potrivit procurorilor moldoveni, decizia a fost aprobată la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Respectiv, Tribunalul judiciar din Thonon-les-Bains, Franța, a dispus aplicarea sechestrului asupra unui bun imobil din orașul francez Sciez, numărându-se printre zonele de elită ale Franței.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit estimărilor autorităților franceze, bunul sechestrat valorează peste 4,2 milioane euro, adică mai bine de 83,5 milioane lei. Sechestrul aplicat asupra acestuia are ca scop garantarea posibilității aplicării pedepsei complementare a confiscării bunului în cadrul dosarului penal investigat de procurorii din R.Moldova.

„Judecătorul de instrucție francez indică și faptul că învinuitul Vladimir Plahotniuc ar fi creat o rețea criminală la nivel național și internațional în 2009-2019, iar cu implicarea învinuitului Ilan Șor au înregistrat societăți cipriote și panameze în Anglia și au deschis conturi bancare pentru depunerea banilor deturnați din băncile din Moldova”, se menționează în comunicatul emis de Procuratura Generală.

În continuare, bunul sechestrat urmează să fie administrat de către AGRASC – agenție franceză similară cu Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale a CNA din Moldova, până la pronunțarea unei soluții pe dosar.

„Gazeta de Chișinău” amintește că fostul lider democrat, controversatul om de afaceri și fugarul Vladimir Plahotniuc, a reușit să părăsească teritoriul Republicii Moldova în iunie 2019 după ce a pierdut puterea de la Chișinău. Oligarhul moldovean este acuzat de crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie săvârșită în proporții deosebit de mari și spălarea banilor săvârșită de o organizație criminală, în proporții deosebit de mari în dosarul „Metalferos”.

În iulie curent, magistrații de la Chișinău au dictat, în lipsa lui Plahotniuc, 30 de zile de arest pe numele fostului lider democrat. Acesta este anunțat în urmărire internațională.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE