Tauber a rămas „dezamăgită”. Rămâne încă 20 de zile după gratii. Magistrații au dictat prelungirea arestului

528
0

Deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber, rămâne în arest la Penitenciarul nr. 13 din capitală. Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au acceptat demersul procurorilor și au prelungit mandatul de arest pe numele Marinei Tauber cu încă 20 de zile. „Sunt dezamăgită”, a declarat Marina Tauber după pronunțarea deciziei.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Marina Tauber a fost adusă de mascați în fața judecătorilor. Înainte de a intra în sala de ședințe, aceasta a declarat că se așteaptă la o decizie „corectă”. Ședința s-a desfășurat cu ușile închise și a durat câteva ore. După ce a aflat că și în următoarele 20 de zile va sta după gratii, deputata „Șor” s-a declarat „dezamăgită” și pledează, în continuare, „nevinovată”.

„Este o decizie, evident neașteptată. Vedem că procuratura și acuzatorii de stat nu au nicio demonstrație a vinovăției noastre. Este un absurd, un circ, un show de prost gust și desigur sunt dezamăgită de cele comise de justiția moldovenească”, a declarat Tauber.

Avocații Marinei Tauber au declarat că vor contesta decizia judecătorilor la Curtea de Apel Chișinău. Mai mult, apărătorii deputatei cercetate penal susțin că clienta lor „poate primi calificativul de deținut politic”. Unul dintre avocații Marinei Tauber, Iulian Balan, a considerat că încarcerarea clientei sale este „abuzivă”. „Nu a fost un proces echitabil, care să prezinte probe noi. Toate sunt precedente arestării Marinei Tauber și nu au relevanță pentru cercetarea ei în stare de arest”.

În timp ce magistrații examinau solicitarea procurorilor de a o menține în arest pe Marina Tauber, susținătorii și adepții Partidului „Șor” au protestat în fața instanței. Cei prezenți au scandat „Libertate!” pentru Tauber.

Reamintim că, pe 21 iulie curent, procurorul general Dumitru Robu a cerut ridicarea imunității parlamentare a Marinei Tauber pentru a putea fi cercetată penal pentru falsificarea raportului de gestiune financiară a formațiunii pe care o reprezintă. Cauza a fost conexată la un alt dosar penal ce vizează finanțarea ilegală a Partidului „Șor”.

La 23 iulie, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au dictat 30 de zile de arest pentru deputata fără imunitate, Marina Tauber. Aceasta stă după gratii la Penitenciarul nr. 13 din capitală.

Nici măcar cunoscutul interpret de la Moscova, Filip Kirkorov, care ar fi ridicat onorarii de 200 de mii de dolari pentru concertele organizate pentru prostimea de la Chișinău de către liderul fugar, Ilan Șor, condamnat pentru furtul miliardului, nu a ajutat-o pe Tauber să evite arestul. Acesta venea la Chișinău să o salveze de pușcărie pe Tauber, dar nu a fost lăsat să intre în țară.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE