„De la bal, la spital”. Un tânăr susține că a fost schilodit de fiul unui consilier raional. „Îl dau în judecată”, reacționează alesul local

719
0

Un consilier raional din Hâncești s-a pomenit în centrul unui scandal după ce fiul său, un tânăr de 19 ani, a fost acuzat de un altul că a rămas schilodit după ce în urma unei altercații s-a pomenit cu trei din patru ligamente rupte la genunchi. „De la bal, la spital. O postare mai puțin veselă, despre cum fiul unui consilier raional și membru al Partidului „Șor”, sub influența alcoolului, drogurilor și a educației proaste, mi-a rupt trei ligamente la genunchi”, așa își începe postarea pe o rețea de socializare tânărul de 24 de ani, Nikita Madan. Tânărul susține că viața i s-a schimbat cu 180 de grade în seara balului de absolvire al surorii sale mai mici. Revenit de peste hotare, a mers cu sora și părinții săi la bal, iar în drum spre lacurile din „Valea Trandafirilor”, unde urma să întâlnească zorii, a fost atacat din spate de către Victor Terente, absolvent și el, fiul consilierului raional din Hâncești, Victor Terente.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Coborâm prin pădure, când dintr-odată, fără vreun semn preventiv, fără vreun motiv întemeiat, Victor îmi sare cu ambele picioare în spate. Eu cad, efectiv nu înțeleg absolut nimic din cele întâmplate, mă ridic, mă iau la încăierare cu dânsul, dar am fost destul de repede despărțiți… Trecuse un minut și am auzit cum din deal cineva fuge cu răcnete în direcția mea. Întorc capul, îl văd pe Victor cum se avântă spre mine. Ne-am luat la pumni, Victor mi-a sărit cu ambele picioare în partea interioară a genunchiului. Eu am căzut, lovindu-mă în același timp de stâlp care se afla în spatele meu. Am simțit ca piciorul mi s-a dus într-o parte și am înțeles că nu mă mai pot ridica, iar Victor Terente a continuat să mă lovească cu picioarele în cap și în zona corpului, mie îmi rămânea doar să mă blochez de lovituri”, povestește Nikita pe pagina sa de socializare.

În consecință, tânărul susține că are trei din patru ligamente de la genunchi rupte și, cel mai probabil, va fi nevoit să apeleze la medicii de peste hotare ca să fie operat. Totodată, el acuză familia „atacatorului” său că nu s-a interesat de starea lui de sănătate după incident, ba chiar mai mult, acuză familia Terente de „tentativă de intimidare”. „Unica încercare a lor de a contacta cu noi a fost prin intermediul unui cont cu un număr de telefon turcesc, și mesajele au părut mai mult să fie o tentativă de intimidare”, scrie Nikita.

Mai mult, în postarea sa, tânărul îl vizează și pe tatăl „agresorului” său, consilierul raional de la Hâncești – Victor Terente, despre care scrie că este consilier din partea Partidului „Șor” și că ar fi ajuns să facă carieră nu tocmai pe cale legală. „Tatăl sau, actualmente membru a Partidului „Șor”, a fost cândva șoferul criminalului „Зелёный”, apoi i-a devenit și ginere. Cândva el a fost responsabil („смотрящий”) de aparatele de jocuri de noroc. Însă el nu prea era agreat de colegii săi din breasla criminală”, scrie Nikita.

„Minciuni. Îl dau în judecată”, se apără consilierul vizat

La rândul său, consilierul raional de la Hâncești, vizat în postare, Victor Terente, spune că pregătește și el o plângere împotriva tânărului care l-a acuzat pe fiul său de violență.  „Când s-a întâmplat ce s-a întâmplat, soția i-a sunat, le-a dat numărul meu să mă sune să ne clarificăm”, a declarat consilierul pentru „Gazeta de Chișinău”. Victor Terente intenționează să-i ceară socoteală lui Nikita Madan pentru „denigrare și calomnie”. El nu înțelege de ce tânărul și-a permis să-l implice în scandalul pe care acesta l-a avut cu fiul său major și de ce l-a „ponegrit”.

„Ce treabă am eu? Feciorul are 19 ani, el are 24. Ei nu știu ce nu au împărțit, s-au bătut de la o fată, dar despre mine a scris atâtea falsuri. Eu nu sunt membru de partid și nu am fost niciodată, nu am înțeles deloc postarea. Acuma înregistrăm plângerea, o să ne lămurim”, a replicat Terente.

Victor Terente este consilier independent la Hâncești dar a ajuns în Consiliul Raional pe listele Partidului „Șor”, însă nu este și membru de partid. Terente susține că dacă fiul său va fi găsit vinovat, acesta va răspunde și dacă va fi obligat de lege va achita și despăgubiri, pentru că este major.

„Feciorul meu are 19 ani, el are 24 de ani, eu ce, îi urmăresc ce fac ei? Adică, eu ca părinte i-am dat 7 ani de acasă, ce fac ei la 19 ani, sau băiatul ăsta de 24 de ani, ce educație are el la 24 de ani ca să facă postare pe numele meu? Au scris plângere, poliția face investigație, s-or clarifica că-s mari. Părinții răspund de grădiniță, perioada de școală, dar ei sunt mari”, a menționat consilierul Terente.

S-au bătut de la o fată

Potrivit tatălui băiatului acuzat de violență, cei doi tineri s-au bătut de la o fată – absolventă și ea, care este și prietena tânărului de 19 ani. „Băiatul și-a apărat prietena. Cel de 24 de ani știa că este prietena lui. I-a spus o dată, de două ori. Conflictul nu a ieșit așa pur și simplu. Ăsta de 24 de ani s-a luat de prietena băiatului nostru. A tras fata, voia să danseze, nu știu ce i-a făcut”, a povestit consilierul.

La rândul său, autorul postării susține că habar nu avea de motivul supărării „agresorului” său și nici nu-și amintește exact ce a fost la petrecere. „Nu a fost o bătaie, a fost un atac. Eu am fost atacat din spate de o persoană necunoscută mie, fără să fiu prevenit cumva. Mi-a sărit cu picioarele în spate, prima și a doua oară. Din câte am înțeles deja după conflict, motivul a fost că am dansat cu sau lângă prietena lui 30 de secunde. Eu nu știam cine este el și nici prietena lui. Mă rog, era bal de absolvire și eu dansam cu multe persoane, așa cum făceau toți”, a spus Nikita pentru „Gazeta de Chișinău”.

Mai mult, Nikita susține că două profesoare de la liceul „N. Gogol” erau de față și ar fi încercat să influențeze martorii ca să nu depună declarații la poliție.

„Profesoara de biologie, diriginta lui Victor, susține ideea că eu singur m-am împiedicat și susține ca elevul ei nu e de vină. Profesoara claselor primare, mama prietenei lui Victor, îndeamnă intens absolvenții să nu depună mărturii,  susținând ideea că eu am dat dovadă de un comportament agresiv”, scrie Nikita.

Profesoara de biologie – gata să demisioneze

Liceul ai cărui absolvenți au fost implicați în acest scandal își declină orice vină. Balul de absolvire nu a fost organizat de instituție, ci de părinți, care, printre altele, au admis și permis cantități exagerate de băuturi alcoolice pe masa copiilor lor. „Noi nu am avut nicio atribuție. Balul a fost organizat la restaurant. Noi am avut un careu foarte frumos, așa cum stabilește tradiția, pe 31 mai, în incinta școlii. Ceea ce a fost în continuare a fost organizat de părinți. Ca să înțelegeți, la bal au fost 70 de absolvenți, iar numărul maturilor a fost de trei ori mai mare”, a comunicat pentru „Gazeta de Chișinău”, directoarea Liceului „N. Gogol”, Marina Soltanovskaia.

Potrivit directoarei, ambele profesoare vizate sunt în concediu. Ba mai mult, în urma scandalului iscat după bal, ambele „trăiesc un adevărat stres”, iar profesoara de biologie vrea să demisioneze. „Nu vă imaginați în ce stare este profesoara respectivă. Omul a lucrat toată viața în liceu, un specialist remarcabil. Este gata să demisioneze din cauza acestei mizerii care curge din toate părțile din partea oamenilor care nu cunosc nici situația și nici pe ea personal. Dacă pleacă mâine fără să lupte și fără să-și apere drepturile, nu-mi imaginez cine va preda biologia”, a menționat directoarea liceului pentru „Gazeta de Ghișinău”.

Potrivit Marinei Soltanovskaia, niciuna dintre familiile implicate în scandal nu a luat legătura cu administrația liceului.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE