La 15 iulie, la Căpriana, se va desfășura Festivalul etnofolcloric „La poartă la Ștefan Vodă”

411
0

Ștefan cel Mare și Sfânt va fi comemorat în cadrul Festivalului etnofolcloric „La poartă la Ștefan Vodă”. Evenimentul dedicat domnitorului va avea loc pe 15 iulie, în satul Căpriana.  

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Șeful secției Cultură, Turism, Tineret și Sport a Consiliului Raional Strășeni, Veaceslav Mereuță, a declarat pentru GAZETA de Chișinău că este un festival organizat în parteneriat cu protopopiatul de la Strășeni.

„Este un festival în cinstea sfântului Voievod Ștefan cel Mare. Este un festival etnofolcloric. Va începe la ora 17:00, în fața Casei de Cultură a satului Căpriana, cu o paradă a portului popular și cu evoluarea artistică a mai multor instrumentiști. După aceea vom merge la Mănăstirea Căpriana. Se va face un tedeum și se vor depune flori la monumentul lui Ștefan Cel Mare de lângă mănăstire. Ulterior vor evolua colective artistice din raioanele Strășeni și Ialoveni”, ne-a comunicat Veaceslav Mereuță.

La eveniment va evolua cunoscutul Ansamblu etnofolcloric „Ștefan Vodă”. Am vorbit cu Tudor Ungureanu la Muzeul „Vatra Cobzarului” din orașul Strășeni, oaza de inspirație a artistului. Cel care de zeci de ani, alături de ceilalți membri ai formației, promovează folclorul de pe ambele maluri ale Prutului.

„O să deschidem recitalul nostru artistic cu colinda «La poartă la Ștefan Vodă». Ansamblul etnofolcloric «Ștefan Vodă» este o formație din spațiul românesc care s-a format datorită acestui colind”, ne-a comunicat ,,starostele” și cobzarul ansamblului, Tudor Ungureanu.

Artistul a mai adăugat că spectacolul lor de pe 15 iulie face parte din proiectul ,,Ansamblul etnofolcloric «Ștefan Vodă», vocea românilor de pretutindeni”, realizat cu sprijinul Consiliului Județean Vaslui.

„Spectacolele din cadrul proiectului le ținem de la începutul lunii. Am început de la Putna pe 2 iulie, iar pe 3 iulie am evoluat în comuna Ștefan cel Mare”, a conchis Tudor Ungureanu.

Festivalul etnofolcloric „La poartă la Ștefan Vodă”, organizat de către Consiliul Raional Strășeni în parteneriat cu protopopiatul din raion, este la prima ediție.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT