Mapamond/Boris Johnson demisionează din funcţia de premier

309
0

 Boris Johnson a anunţat joi că demisionează din funcţia de prim-ministru al Regatului Unit, cedând în faţa apelurilor din partea miniştrilor şi parlamentarilor Partidului Conservator, relatează Reuters. „Este clară acum voinţa parlamentarilor din Partidul Conservator că trebuie să existe un nou lider al partidului şi, prin urmare, un nou prim-ministru, şi am căzut de acord cu Sir Graham Brady, preşedintele grupului parlamentar, ca procesul alegerii unui nou lider să înceapă acum”, a spus Johnson în cadrul unei conferinţe de presă.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Kremlinul despre Boris Johnson: „Nu îi place de noi, nici nouă de el”

Kremlinul şi-a făcut cunoscută oficial joi antipatia faţă de premierul britanic Boris Johnson, transmite Reuters. Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a declarat că lui Johnson „nu îi place de noi, nici nouă de el”, însă ştirile privind demisia aşteptată a liderului conservator din fruntea guvernului de la Londra nu interesează prea mult Moscova. Peskov a adăugat, potrivit AFP, că Rusia speră ca „într-o bună zi să ajungă la putere în Marea Britanie persoane mai profesioniste şi în măsură să ia decizii prin dialog”.

Kremlinul, obligat să ia noi măsuri

 Ministerul Apărării al Marii Britanii semnalează tendința autorităților ruse privind adoptarea unui nou cadru juridic menit să le asigure agresiunea împotriva Ucrainei și să prevină un eventual eșec în cazul incapacității de a învinge Ucraina. „Această lege, care va fi probabil adoptată, va conferi autorităților competențe speciale în ceea ce privește relațiile de muncă, reactivarea facilităților de mobilizare și eliberarea de active din rezervele statului”, susțin autoritățile britanice.

Pauză în ostilități sau ofensivă pe direcția Zaporojie?

Ministerul Apărării al Federației Ruse transmite că unitățile care participă la agresiunea împotriva Ucrainei se află într-o pauză de refacere, în timp ce Ministerul Apărării al Ucrainei susține că Rusia urmărește de fapt să efectueze manevre de încercuire în regiunea Zaporojie.

Ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Anna Malyar, a declarat că trupele ruse ar putea încerca să lanseze o ofensivă pe direcția Zaporojie și să încerce să izoleze unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei.

Rusia este gata să exploateze divergenţele între europeni

Aparatul de influenţă informaţională al Rusiei rămâne în stare de funcţionare pentru exploatarea viitoarelor divergenţe între opiniile publice din Europa, privind sprijinul pentru Ucraina, arată un studiu al firmei americane de securitate informatică Recorded Future, preluat joi de AFP, citat de agerpres.ro. Cu cât războiul din Ucraina va dura mai mult, cu atât este mai probabil ca una din consecinţe să fie erodarea susţinerii pentru coaliţia occidentală.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT