Maia Sandu, în vizită la Kiev: „Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete…”

830
0
Maia Sandu, în vizită de lucru la Kiev, Ucraina - 27 iunie 2022

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se află astăzi, 27 iunie, într-o vizită la Kiev, la invitația omologului său, Volodymyr Zelensky. Aceasta este prima deplasare a președintei Sandu în Ucraina, de la începutul războiului.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Am început vizita, mergând în câteva orașe din regiunea Kyiv, care au fost distruse în primele săptămâni de război. Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine și grădinițe făcute ruine de atacurile artileriei rusești, în Borodeanka și Irpin”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, în cadrul vizitei, președinta a văzut locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropați zeci de oameni împușcați în timpul ocupației acestui orășel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte.

De patru luni, Ucraina, țara noastră vecină și prietenă, trăiește în război. Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și chemăm comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga și pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict. Suntem alături de curajosul popor ucrainean, care luptă pentru libertatea sa și pentru libertatea Europei. Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană”, a mai menționat Maia Sandu.

Menționăm că, pe parcursul vizitei de astăzi la Kiev, Maia Sandu va avea și o întrevedere cu Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE