„Viitorul Republicii Moldova este în Europa”

379
0
/www.facebook.com/SiegfriedMEP

Parlamentul European a votat Rezoluția în care cere acordarea statutului de candidat pentru aderare a R. Moldova și a Ucrainei la UE

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Parlamentul European a votat cu 529 de voturi Rezoluția în care cere acordarea statutului de candidat pentru aderare a Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană.

Viitorul Republicii Moldova este în Europa! Viitorul Ucrainei este în Europa! Tocmai am votat în plenul Parlamentului European rezoluția prin care cerem acordarea statutului se stat candidat Ucrainei și Republicii Moldova. Cetățenii celor două țări merită perspectivă europeană și merită acordarea statutului de stat candidat.

Ucrainenii luptă de 4 luni cu arma în mână pentru valori europene, pentru democrație, pentru un viitor european.

Cetățenii Republicii Moldova au primit cu brațele deschise peste jumătate de milion de refugiați ucraineni, oferindu-le hrană, adăpost și îngrijire medicală. Acționând în felul acesta, Republica Moldova și cetățenii săi au dovedit, fără îndoială, că acționează în spirit european”, a scris pe pagina sa de Facebook europarlamentarul român Siegfried Mureșan.

Potrivit deputatului european, prin această rezoluție s-a cerut ca, la reuniunea de săptămâna aceasta a Consiliului European, să fie acordat statutul de țară candidată Ucrainei și Republicii Moldova și să i se ofere Georgiei o perspectivă europeană.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT