Maia Sandu a vorbit cu Volodimir Zelenski, înainte de ședința Consiliului European: „Ne angajăm să ne consolidăm cooperarea în ceea ce privește integrarea în UE”

662
0
Sursa: Guvernul Republicii Moldova

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut miercuri seara o discuție telefonică cu omologul său din Ucraina, Volodimir Zelensky. Șefii de stat s-au referit la summitul Consiliului European, din 23-24 iunie, în cadrul căruia se va propune ca Republica Moldova și Ucraina să primească statutul de candidat la aderarea la UE.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Maia Sandu a postat un mesaj pe Twitter, în care a menționat că Moldova și Ucraina își vor consolida cooperarea în ceea ce privește integrarea în Uniunea Europeană.

Am avut o discuție telefonică bună cu președintele ucrainean Zelensky înainte de importanta întâlnire a Consiliului European. Am discutat despre recomandarea Comisiei Europene privind acordarea statutului de țară candidată pentru Moldova și Ucraina. Ne angajăm să ne consolidăm cooperarea în ceea ce privește integrarea noastră în Uniunea Europeană”, a scris șefa statului pe Twitter.

La rândul său, președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a anunțat pe Twitter că a discutat cu președinta Maia Sandu și a menționat că au convenit asupra asistenței reciproce pe calea spre Uniunea Europeană.

Amintim că pe 23-24 iunie, Consiliul European urmează să decidă dacă va oferi Republicii Moldova, dar și Ucrainei statutul de țări candidate la aderarea în Uniunea Europeană.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE