Maia Sandu a vorbit cu Volodimir Zelenski, înainte de ședința Consiliului European: „Ne angajăm să ne consolidăm cooperarea în ceea ce privește integrarea în UE”

358
0
Sursa: Guvernul Republicii Moldova

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut miercuri seara o discuție telefonică cu omologul său din Ucraina, Volodimir Zelensky. Șefii de stat s-au referit la summitul Consiliului European, din 23-24 iunie, în cadrul căruia se va propune ca Republica Moldova și Ucraina să primească statutul de candidat la aderarea la UE.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Maia Sandu a postat un mesaj pe Twitter, în care a menționat că Moldova și Ucraina își vor consolida cooperarea în ceea ce privește integrarea în Uniunea Europeană.

Am avut o discuție telefonică bună cu președintele ucrainean Zelensky înainte de importanta întâlnire a Consiliului European. Am discutat despre recomandarea Comisiei Europene privind acordarea statutului de țară candidată pentru Moldova și Ucraina. Ne angajăm să ne consolidăm cooperarea în ceea ce privește integrarea noastră în Uniunea Europeană”, a scris șefa statului pe Twitter.

La rândul său, președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a anunțat pe Twitter că a discutat cu președinta Maia Sandu și a menționat că au convenit asupra asistenței reciproce pe calea spre Uniunea Europeană.

Amintim că pe 23-24 iunie, Consiliul European urmează să decidă dacă va oferi Republicii Moldova, dar și Ucrainei statutul de țări candidate la aderarea în Uniunea Europeană.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT