Comisia Europeană propune ca Ucraina și R. Moldova să devină candidate pentru aderarea la UE

574
0

Comisia Europeană a propus vineri ca Ucraina să devină țară candidată pentru aderarea la UE, a anunțat șefa executivului European, Ursula von der Leyen. Decizia a fost luată fiind clar că Ucraina trebuie să realizeze mai multe reforme, a adăugat șefa Comisiei Europene.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ursula von der Leyen a anunțat că Ucraina a devenit candidată la UE.

 

 

„Ucraina a demonstrat în mod clar aspirația și determinarea ei de a se ridica la înălțimea valorilor și standardelor europene”, a declarat von der Leyen.

În timpul declarației făcute cu ocazia anunțului, von der Leyen a purtat culorile Ucrainei, un sacou galben peste o cămașă albastră.

Totodată, Comisia Europeană a decis să acorde statutul de țară candidată și Republicii Moldova, a anunțat comisarul Virginijus Sinkevičius.

Sinkevičius a adăugat că Georgia mai are de îndeplinit unele condiții până să primească recomandarea privind candidatura de aderare la Uniunea Europeană.

„Recomandăm, de asemenea, acordarea statutului de țară candidată Republicii Moldova, cu condiția ca această țară să realizeze reforme. că se află pe o cale cu adevărat pro-reformă, anticorupție și europeană. Mai are încă un drum lung de parcurs. Dar noi credem că are potențialul de a se ridica la nivelul criteriilor”, a mai spus șefa Comisiei Europene.

De asemenea, Comisia Europeană recomandă să i se acorde Georgiei „perspectiva europeană”.

„Georgia trebuie acum să se unească din punct de vedere politic pentru a concepe o cale clară către reforma structurală și către UE. Așadar, recomandăm ca Georgiei să i se acorde perspectiva europeană, dar să se revină și să se evalueze modul în care îndeplinește o serie de condiții înainte de a-i acorda statutul de candidată”, a declarat Ursula von der Leyen.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE