Contribuția și eforturile femeilor în agricultură au fost premiate. PRIAevents a organizat prima gală dedicată femeilor de afaceri din domeniul agricol

386
0

Ieri, 16 iunie, s-a desfășurat „Gala Femeilor în Agricultură”, prima gală destinată femeilor de afaceri din agricultură. Evenimentul a fost organizat de PRIAevents,  sub egida Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Eveniment unde au fost premiate eforturile și contribuția femeilor în agricultura Moldovei. Doamnele care au investit capital, timp, muncă, cunoștințe și energie pentru agricultura Republicii Moldova.

La gală au fost prezente 120 de femei, dintre care 20 au fost premiate pentru inovație, diversitatea portofoliului, creștere, orientarea către comunitate, crearea locurilor noi de muncă.

„Pentru câștigătoare, primirea unui astfel de premiu, mai ales în această perioadă, când activitatea fermierilor este una de importanță crucială, este un moment foarte special”, a spus fondatoarea PRIAevents, Raluca Voivozeanu.

Fondatoarea PRIAevents, Raluca Voivozeanu, a spus pentru „Gazeta de Chișinău” că „scopul evenimentului este acela de a aduce împreună cât mai multe femei care activează în acest sector. De a afla poveștile lor de succes, de a le face să lucreze cât mai mult împreună”.

Doina are 30 de ani și este din Cimișlia, iar de patru ani are o afacere în agricultură, ramura legumicultură. Pe Doina am surprins-o fericită, cu o diplomă în mână, am întrebat-o pentru ce a fost premiată și ce emoții o încearcă atunci când munca ei este răsplătită.

„Sunt fericită. Probabil, cel mai mare succes este mobilizarea femeilor în afaceri. Femeile în agricultură trebuie susținute. O femeie care face parte din domeniul agriculturii nu are un orar stabil, pe lângă asta trebuie să reușim să combinăm activitatea cu muncile de acasă, iar, uneori mai facem și munci de bărbat, dar ne descurcăm pentru că suntem femei puternice”.

Și Tatiana Onofrei a fost premiată la „Gala Femeilor în Agricultură”. Aceasta deține o gospodărie țărănească.

„Noi ne ocupăm cu agricultura, cu creșterea legumelor în sere și în câmp deschis. Produsele le comercializăm la piața din Chișinău și din Bălți. Suntem puternice”.

PRIAevents organizează deja câte 15 evenimente pe an în Republica Moldova.

„Gazeta de Chișinău” a fost partener media al evenimentului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT