DIXIT/Am numit acest fenomen schizofascism. Ucrainenii au găsit o formulă mult mai elegantă. Ei îl numesc rașism

673
0
Timothy D. Snyder

„Fasciștii care afirmă că nu ei, ci alte persoane sunt fasciști, – acesta e fascismul împins la limita ilogicului, ca exercițiu și cult al iraționalului. Este punctul final unde ura în dezlănțuire denaturează realitatea. Este triumful voinței asupra gândului. Să afirmi senin că fasciști sunt alții, pe când fascistul ești chiar tu, – iată care e procedeul de bază practicat de Putin. Am numit acest fenomen schizofascism. Ucrainenii au găsit o formulă mult mai elegantă. Ei îl numesc rașism.”

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Timothy D. Snyder, „New York Times Magazin”

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE