Voci de copii la Sala cu Orgă

506
0

Elevii Școlii de Arte „Alexei Stârcea” au prezentat recent un concert extraordinar de muzică corală, la Sala cu Orgă din Chișinău. Vocile copiilor, împletite în armonii celeste, l-au cântat pe Dumnezeu. Am fost fericiți ascultând. Ne-am rugat de pace, împreună cu vocile inocente.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Au evoluat formațiile corale ale Școlii de Arte „Alexei Stârcea”: Corul clasei I, Corul de băieți „Andrieș”, Corul „Vivace” și Corul mare de fete. Dirijori: Anton Dumbravă, Valeria Diaconu, Viola Julea. La orgă – Reghina Nadcrenicinaia.

În program au fost incluse creații de A. Pann, E. Mamot, G. Musicescu, M. Oțel, S. Lâsoi, E. Doga, J. Rheinberger.

Piesele corale au fost audiate cu emoție de sute de spectatori, Sala cu Orgă a fost arhiplină. Salutăm ideea Școlii de Arte „A. Stârcea” (directoare, Irina Bogataia) de a organiza spectacole de coruri ale copiilor. E un concept proaspăt, viu, realizarea e inspirată, creativă.

Audiind piesele, am simțit cum vine spre noi lumina absolută, lumina care va învinge întunericul.

Concertul s-a desfășurat în colaborare cu Direcția Cultură a Primăriei Chișinău.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT