Nicoleta Crețu: „Promovez cărți de la șase ani”

936
0

Dragă Nicoleta Crețu, ce înseamnă o carte pentru tine?

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Pentru mine o carte înseamnă o sursă de informații și inspirație care îți deschide drumul spre fantezie.

Prin ce te atrage o carte?

Multe cărți mă atrag cu coperta lor și aleg după ce citesc descrierea, cum se spune, „Nu judeca o carte după copertă”.

De când ai început să prezinți cărți pentru public?

Am început să prezint cărți de la vârsta de șase sau șapte ani, fără ajutorul cuiva. Mama mă filmează și îmi mai sugerează câteva idei, dar mie îmi place să vorbesc cu cuvintele mele.

Am început rubrica „Cartea Nicoletei” în vara anului 2020. În acest an am trecut în clasa a cincea și am a avut mai mult de învățat. Am prezentat de curând cartea „Trei zile cu Zuza” și voi începe să prezint mai multe în vacanța de vară.

Unde postezi filmulețele de promovare a cărților?

De obicei, le postez pe site-ul Centrului Academic Internațional „Mihai Eminescu” din Chișinău (director, Elena Dabija – n.n.) și le distribui pe pagina mea de Facebook.

Ai multe vizualizări?

Din câte țin minte, cele mai multe vizualizări am avut la primul videoclip – peste 7 mii.

Ce cărți ai prezentat?

Am prezentat mai multe cărți, printre care și: „Pădurea fermecată”; „Harry Potter”; „Cartea cu Apolodor”; „Habarnam” etc.

Nu ai emoții când ești filmată?

De obicei, nu am emoții, poate doar dacă este un concurs cu premii.

Cum reușești să vorbești atât de clar, expresiv?

Eu încerc să vorbesc cât mai liber ca să îmi fie mie comod.

Ți-a predat cineva ore de dicție?

Nu, nu am luat ore de dicție, nu am urmat cursuri cu cineva.

Care sunt cărțile tale preferate?

Cărțile mele preferate sunt volumele despre Harry Potter. Mi-au plăcut foarte mult pentru că sunt de aventură și mi-a plăcut școala lor.

Aveți o locuință mare? Unde țineți cărțile?

Avem o locuință destul de mare, dar noi fiind mai mulți în familie, nu avem fiecare camera sa. Ținem cărțile în bibliotecă, dar uneori cărțile pe care le citim pot fi și pe masă.

Sora ta Mirabela și fratele David citesc și ei?

Da, sora mea citește, nu la fel de mult ca mine, dar citește. Iar fratele meu încă este la grădiniță și citește pe silabe niște povești mai mici sau poezii.

Colegii tăi de la Gimnaziul Galata merg la bibliotecă, la librării?

Am colegi care merg la bibliotecă, dar mai des la biblioteca școlară. Nu știu dacă se duc la librării sau la biblioteci din oraș, dar mulți colegi împrumută de la mine cărți pe care le recomand.

Cel mai mult îți place să mergi la biblioteca Centrului Academic Internațional „Mihai Eminescu”?

Îmi place mult să merg la biblioteca Centrului Eminescu, dar îmi place să vizitez și biblioteci noi.

Cum poate fi îmbunătățită situația grea din lume?

Am putea să economisim sau să cerem salarii mai mari, iar legat de război, singurul lucru pe care putem să îl facem este să ne rugăm la Dumnezeu.

Ce profesie ți-ai ales?

Vreau să devin actriță sau profesoară, dar încă nu știu sigur, aș vrea o meserie mai bine plătită și pe care să o fac cu plăcere.

Bravo și mult succes!

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE