Londra a impus sancțiuni presupusei iubite a lui Putin, dar și fostei soții, și verișorilor 

970
0

Marea Britanie a anunțat vineri că a impus o nouă rundă de sancțiuni care îi vizează pe apropiații lui Vladimir Putin, inclusiv pe presupusa iubită a acestuia, Alina Kabaeva, dar și pe fosta soție, Ludmila Ocheretnaya, și verișorii președintelui rus.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Sancțiunile vizează întreaga rețea financiară care sponsorizează viața luxoasă a liderului de la Kremlin, a spus ministrul britanic al afacerilor externe Liz Truss, într-o declarație de presă citată de Reuters, preluată de hotnews.ro. 

Recent, Bruxellesul a propus și sancționarea fostei gimnaste ruse Alina Kabaeva pentru rolul său în „propaganda” Kremlinului și pentru legăturile sale „apropiate” cu președintele Vladimir Putin. 

Presa susține că președintele rus ar fi avut o relație cu Alina Kabaeva timp de ani de zile, lucru pe care Vladimir Putin l-a negat în 2008.

Alina Kabaeva „este președinta consiliului de administrație al National Media Group (NMG), un holding care deține participații importante în aproape toate principalele media federale rusești care reproduc propaganda guvernului rus”, notează Serviciul European de Acțiune Externă.

Truss a precizat că Londra va continua să impună sancțiuni pentru toți cei care susțin într-un fel sau altul agresiunea lui Putin asupra Ucrainei, iar sancțiunile vor rămâne valabile până la victoria Kievului. 

Marea Britanie, alături de aliații Occidentali, a impus o serie de sancțiuni de la debutul invaziei, pe lista neagră figurând sute de oligarhi ruși, dar și instituții financiare și companii industriale din Rusia. 

Pe lista britanicilor au fost introduse acum alte 12 nume noi, printre care cel al fostei prime doamne a Rusiei, Ludmila Ocheretnaya, și al altor câteva rude care dețin funcții executive în companii mari, cum ar fi Gazprom. 

Sancțiunile vizează interdicția de călătorie și înghețarea activelor. 

Omul de afaceri Mikhail Shelomov, verișor primar al președintelui rus, este și el unul dintre numele noi care au fost introduse pe lista neagră. 

În total, de la debutul războiului la 24 februarie, Londra a sancționat peste 1.000 de persoane și 100 de entități. 

Potrivit declarațiilor oficiale, averea lui Putin ar fi una relativ modestă, însă președintele rus duce o viață luxoasă finanțată de o întreagă rețea coruptă formată din familie, prieteni și elitele rusești.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE