Seimul din Riga: Letonilor care sprijină invazia Rusiei în Ucraina li se va retrage cetățenia 

773
0

Parlamentul Letoniei a adoptat la 21 aprilie, în cea de-a doua și ultimă lectură, modificări la Legea cetățeniei, care prevăd retragerea cetățeniei persoanelor care se pronunță în favoarea agresiunilor militare și a crimelor de război. Anunțul a fost făcut pe pagina Legislativului din Riga, preluat de Radio Svoboda.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În favoarea acestor schimbări au votat 62 de deputați, 14 s-au abținut, iar un legislator a votat împotrivă. Legea urmează să fie promulgată de șeful statului și va intra în vigoare după ce va fi publicată oficial.

Potrivit legii, cetățenia letonă poate fi retrasă celui care a acordat sprijin altor persoane, state sau structuri statale care au comis crime împotriva umanității, s-au dedat la acte de genocid sau crime de război. Mai mult decât atât, cetățenia va fi retrasă și persoanelor care au participat nemijlocit la acțiuni de acest fel. Legea prevede că cetățenia letonă va fi retrasă doar persoanelor cu dublă sau multiplă cetățenie, deținătoare de pașapoarte ale oricărui alt stat.

Amendarea legii letone cu privire la cetățenie a fost determinată de invazia militară a Rusiei în Ucraina, transmit sursele citate, preluate de „Gazeta de Chișinău”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE