Seimul din Riga: Letonilor care sprijină invazia Rusiei în Ucraina li se va retrage cetățenia 

615
0

Parlamentul Letoniei a adoptat la 21 aprilie, în cea de-a doua și ultimă lectură, modificări la Legea cetățeniei, care prevăd retragerea cetățeniei persoanelor care se pronunță în favoarea agresiunilor militare și a crimelor de război. Anunțul a fost făcut pe pagina Legislativului din Riga, preluat de Radio Svoboda.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

În favoarea acestor schimbări au votat 62 de deputați, 14 s-au abținut, iar un legislator a votat împotrivă. Legea urmează să fie promulgată de șeful statului și va intra în vigoare după ce va fi publicată oficial.

Potrivit legii, cetățenia letonă poate fi retrasă celui care a acordat sprijin altor persoane, state sau structuri statale care au comis crime împotriva umanității, s-au dedat la acte de genocid sau crime de război. Mai mult decât atât, cetățenia va fi retrasă și persoanelor care au participat nemijlocit la acțiuni de acest fel. Legea prevede că cetățenia letonă va fi retrasă doar persoanelor cu dublă sau multiplă cetățenie, deținătoare de pașapoarte ale oricărui alt stat.

Amendarea legii letone cu privire la cetățenie a fost determinată de invazia militară a Rusiei în Ucraina, transmit sursele citate, preluate de „Gazeta de Chișinău”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT