De astăzi, 20 aprilie, cei care vor folosi simbolurile „V” și „Z” sau panglica „Sf. Gheorghe” vor fi amendați

826
0

Începând de astăzi, 20 aprilie, cetățenii Republicii Moldova care vor purta panglica „Sf. Gheorghe” sau vor folosi simbolurile „V” și „Z” ale agresiunii ruse asupra Ucrainei vor fi amendați. Legea promulgată la 19 aprilie de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost publicată în Monitorul Oficial al RM.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Dragi concetățeni, am promulgat legea care interzice în Republica Moldova folosirea simbolurilor care promovează agresiunea militară. Noile prevederi intră în vigoare în momentul publicării. Modificarea legislației Republicii Moldova cu privire la unele semne și litere care sunt folosite de armata rusă în războiul din Ucraina și cu privire la interzicerea pe teritoriul țării noastre a simbolicii acestui război nu atentează la memoria noastră istorică. Oamenii vor putea, în continuare, să-i comemoreze pe eroii care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, în acea conflagrație sângeroasă îndreptată împotriva umanității și a bunei conviețuiri între popoare”, a declarat Maia Sandu într-un briefing.

Maia Sandu a mai specificat că: „Cei care nu condamnă azi războiul sunt la fel ca cei care nu au condamnat, la vremea lor, pogromurile, holocaustul sau deportările. Nu uităm aceste pagini tragice și rușinoase din istoria noastră. Nu putem admite repetarea lor. Şi nu putem permite ca atrocităţile de azi să fie asociate cu memoria eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial, care şi-au dat viața pentru pace”.

Amintim că joi, 14 aprilie, Parlamentul a votat, în lectură finală, modificarea Codului Contravențional fiind introduse amenzi pentru răspândirea și promovarea „simbolurilor și atributelor care promovează acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității”.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE