„Nenea Soare” a ajuns la micii cititori

1102
0

Angela Ganea, pedagog cu experiență, a oferit cititorilor prima sa carte, scrisă dintr-o necesitate acută de a povesti publicului despre credința sa în arta cuvântului, în valorile fundamentale ale existenței. Ilustrată de cunoscuta pictoriță Violeta Zabulica-Diordiev, cartea a apărut la editura Pontos și este un debut reușit în literatura pentru copii.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Lansarea cărții „Nenea Soare” a avut loc sâmbătă, 9 aprilie, la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” din Chișinău, cu participarea autoarei, a ilustratoarei, a colegilor pedagogi, a unui grup de copii, toți fiind uimiți de elementele de decor sugestive, de cromatica lor solară, de suvenire ingenioase, precum și de tablourile primăvăratice ale dnei Angela Ganea, expuse în Sala cu coloane a bibliotecii.

Ne impresionează fraza simplă, dinamică, accesibilă din cartea „Nenea Soare”, dezinvoltura narațiunii, magia jocului, libertatea de a imagina situații deschise spre lumea viselor. Personajul principal al cărții, Ștefănuț, se împrietenește cu Soarele și primește în dar de la acesta un glob strălucitor, moale, care nu frige, dar mângâie, însoțindu-l pe băiat în peripețiile sale. Întrezărim în carte pasiunea autoarei pentru ethos, pentru literatura națională, dar și pentru cea universală. Angela Ganea a și mărturisit că, având părinți profesori, s-a bucurat de biblioteca de acasă, din satul natal Frumușica, Fălești, ba chiar a avut și o bibliotecă improvizată în pod, unde citea în zilele de vară, fără să se teamă de cuibul de viespi care atârna deasupra ei. Amintirile din copilărie ale Angelei Ganea sunt spectaculoase, ea își dorește să le descrie în următoarele cărți.

Cartea își îndeplinește misiunea educativă, ea pare să le vorbească cu voce blândă copiilor despre frumusețea universului, despre curajul de a-și căuta propriul drum. Un lot de carte a ajuns la Centrul de caritate „Copil. Comunitate. Familie”. De notat că această carte a apărut cu suportul financiar al Primăriei Municipiului Chișinău. Cu certitudine, „Nenea Soare” poate fi și un cadou de Paști, pentru orice copil.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE