Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, recomandă respectarea regulilor anti Covid-19

819
0

„O actualizare a situației despre COVID-19. Cu o incidență de 43 de cazuri la 100 de mii, pentru ultimele șapte zile, țara a intrat în cod verde (pentru comparație: Austria – 1923 cazuri, Franța – 1490, Italia – 808, România – 104). Comparativ cu săptămâna trecută s-a înregistrat o scădere cu 18%”, anunță într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Ala Nemerenco, încurajând cetățenii să nu se relaxeze în a respecta regulile.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Rata de contagiozitate este favorabilă pentru prognoze – 0.89. Doar în patru localități se menține cod galben – Bălți, Chișinău, Râșcani și Edineț, restul țării este în cod verde.  Ritmul de vaccinare scade, dar se menține la o utilizare de circa 7000-10000 doze pe săptămână.

Datele statistice din alte țări arată o creștere bruscă a cazurilor de gripă, infecțiilor adenovirale sau a altor infecții virale respiratorii și aceasta inclusiv ca urmare a relaxării măsurilor de protecție, în special a purtării măștilor.

Astfel, vă încurajăm să purtați masca în locurile aglomerate, în special, în transportul public, centre comerciale, supermarketuri, săli de teatru, cinema și de concert, să păstrați distanța fizică. Aceasta vă poate ține pe Dvs. și în special pe copiii Dvs. sănătoși. Multă sănătate!”, mai scrie Nemerenco pe pagina de facebook.

„În continuare recomandăm respectarea normelor anti COVID-19: purtarea măştilor de protecţie; aerisirea/ventilarea încăperilor; menţinerea distanţei fizice de cel puţin 1 metru; prevenirea aglomerării; protecţia personalului aflat în grupele de vârstă expuse la risc; respectarea legislației în vigoare”, scrie într-un comunicat emis de Ministerul Sănătății.

Ultimele date publicate de Ministerul Sănătății al RM arată că 222 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova, dintre care 15 în regiunea transnistreană, după efectuarea a 4.251 de teste.
Din numărul total de cazuri cinci sunt asociate cu contacte în afara țării, două din Ucraina (doi refugiați), câte unul din Cipru, Belgia și Marea Britanie. Printre persoanele infectate sunt 13 lucrători medicali: șase doctori, trei asistenți medicali și patru angajați din rândul personalului auxiliar.

Totodată, a fost raportat un deces provocat de COVID-19, o femeie de 86 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiomiopatie, hipertensiune arterială.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 514 650. În total, 500 740 de persoane au fost tratate, iar 11 453 au decedat din cauza COVID-19.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE