O importantă agenție de stat rusă publică un articol al unui cunoscut tehnolog politic în care acesta cere lichidarea Ucrainei ca stat și a ucrainenilor ca națiune

720
0
Sursa: Facebook/ Volodimir Zelenski, Bucha, Ucraina, 3 aprilie 2022
Sursa: Facebook/ Volodimir Zelenski, Bucha, Ucraina, 3 aprilie 2022

Agenția oficială de presă „RIA Novosti” a publicat duminică, 3 aprilie, un articol programatic, intitulat „Ce ar trebui să facă Rusia cu Ucraina?”, semnat de filosoful, tehnologul politic și publicistul Timofei Sergheitsev. Cele mai importante teze care se cuprind în acest text se constituie, potrivit mai multor observatori din Rusia și din întreaga lume, într-un veritabil „manifest al fascismului rus”, scrie „Gazeta de Chișinău”. (link ria.ru)

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Între altele, Sergheitsev consideră că „Ucraina e o construcție artificială anti-rusă. N-ar trebui să mai aibă o identitate națională. Elita politică a Ucrainei trebuie eliminată deoarece nu poate fi reeducată. Teritoriul eliberat și denazificat nu ar trebui să se mai numească Ucraina, iar denazificarea ar trebui să dureze cel puțin 25 de ani”, ca în cele din urmă autorul să ceară lichidarea tuturor ucrainenilor care s-au opus invaziei ruse, notează b1tv.ro.

Încă dinaintea începerii invaziei, presa internațională a scris că Moscova a întocmit liste cu politicieni și alte personalități din Ucraina care ar trebui închise sau chiar lichidate. Jurnaliști străini au scris că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost vizat de mai multe tentative, zădărnicite, de asasinat. Deși e conștient că viața sa e în primejdie, Zelenski a refuzat să-și părăsească țara și coordonează operațiunile de război din Kiev.

Referindu-se la războiul ruso-ucrainean în desfășurare, analistul consideră că „ucrainenii trebuie să experimenteze toate ororile războiului, iar asta să fie o lecție istorică și de ispășire pentru vinovăția lor”.

„Operațiunea specială a arătat că nu doar conducerea politică din Ucraina e nazistă, ci și majoritatea populației. Toți ucrainenii care au pus mâna pe arme trebuie eliminați, pentru că sunt responsabili pentru genocidul poporului rus”, se arată în articolul lui Timofei Sergheitsev.

Acesta scrie, de asemenea, că ucrainenii își camuflează nazismul în „dorința de independență și europenizare”, iar asta face ca nazismul lor să fie „mult mai periculos pentru umanitate decât nazismul lui Hitler”, se menționează în textul publicat de „RIA Novosti”.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE