Georgia s-a alăturat tuturor sancțiunilor financiare internaționale aplicate împotriva Rusiei

412
0

Președintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a declarat că statul georgian s-a alăturat tuturor sancțiunilor financiare impuse de Occident împotriva Federației Ruse.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Anterior, Tbilisi a refuzat să impună restricții asupra țării agresoare din cauza invaziei de mari proporţii împotriva Ucrainei, relatează RBC-Ucraina cu referire la declaraţiile liderului georgian făcute într-o emisiune CNN, informează rador.ro. 

După cum a menționat Zurabişvili, Georgia se alătură la absolut toate sancțiunile financiare internaționale impuse împotriva Rusiei, ceea ce va avea un impact asupra economiei țării. „Și se simte deja în sectorul nostru financiar”, a declarat liderul de la Tbilisi. Președintele Georgiei a mai adăugat că Tbilisi susține toate rezoluțiile internaționale create pentru a sprijini Ucraina. De remarcat faptul că, după începerea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, pe 24 februarie, guvernul georgian a refuzat să susțină restricțiile UE impuse împotriva agresorului rus. În plus, relațiile comerciale dintre cele două țări s-au intensificat.
Președintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a condamnat crimele de război comise de Rusia în Ucraina, fără a menționa direct Federația Rusă. Partea ucraineană a cerut Tbilisi să se disocieze de țara agresoare și să se alăture sancțiunilor, amintind de războiul rusesc împotriva Georgiei, din 2008, în urma căruia Moscova a preluat controlul asupra regiunilor georgiene Abhazia și Osetia de Sud. Federația Rusă, după ce a înregistrat pierderi uriașe în războiul din Ucraina, a transferat recent în Ucraina militarii săi de la baza de pe teritoriul Osetiei de Sud pentru a-și consolida trupele. La sfârșitul lunii martie, autoproclamata Osetie de Sud, nerecunoscută la nivel internaţional, și-a anunțat intenția de a deveni parte componentă a Rusiei, dar președintele parlamentului Abhaziei a asigurat că republica sa nu va organiza un referendum similar cu privire la aderarea la Rusia. 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT