Georgia s-a alăturat tuturor sancțiunilor financiare internaționale aplicate împotriva Rusiei

727
0

Președintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a declarat că statul georgian s-a alăturat tuturor sancțiunilor financiare impuse de Occident împotriva Federației Ruse.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Anterior, Tbilisi a refuzat să impună restricții asupra țării agresoare din cauza invaziei de mari proporţii împotriva Ucrainei, relatează RBC-Ucraina cu referire la declaraţiile liderului georgian făcute într-o emisiune CNN, informează rador.ro. 

După cum a menționat Zurabişvili, Georgia se alătură la absolut toate sancțiunile financiare internaționale impuse împotriva Rusiei, ceea ce va avea un impact asupra economiei țării. „Și se simte deja în sectorul nostru financiar”, a declarat liderul de la Tbilisi. Președintele Georgiei a mai adăugat că Tbilisi susține toate rezoluțiile internaționale create pentru a sprijini Ucraina. De remarcat faptul că, după începerea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, pe 24 februarie, guvernul georgian a refuzat să susțină restricțiile UE impuse împotriva agresorului rus. În plus, relațiile comerciale dintre cele două țări s-au intensificat.
Președintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a condamnat crimele de război comise de Rusia în Ucraina, fără a menționa direct Federația Rusă. Partea ucraineană a cerut Tbilisi să se disocieze de țara agresoare și să se alăture sancțiunilor, amintind de războiul rusesc împotriva Georgiei, din 2008, în urma căruia Moscova a preluat controlul asupra regiunilor georgiene Abhazia și Osetia de Sud. Federația Rusă, după ce a înregistrat pierderi uriașe în războiul din Ucraina, a transferat recent în Ucraina militarii săi de la baza de pe teritoriul Osetiei de Sud pentru a-și consolida trupele. La sfârșitul lunii martie, autoproclamata Osetie de Sud, nerecunoscută la nivel internaţional, și-a anunțat intenția de a deveni parte componentă a Rusiei, dar președintele parlamentului Abhaziei a asigurat că republica sa nu va organiza un referendum similar cu privire la aderarea la Rusia. 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE