Alexandr Esaulenco a semnat un ordin prin care solicită blocarea pe teritoriul Republicii Moldova a mai multor portaluri ce promovează informații care instigă la război

8444
0

În contextul războiului din Ucraina, lista surselor cu conținut online care promovează informații ce instigă la ură și război, este în creștere, transmite ziarulnational.md .

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandr Esaulenco, a semnat azi, 10 martie, un ordin prin care solicită blocarea pe teritoriul Republicii Moldova a portalurilor flux.md, iurierosca.md și rosca.md, toate aparținând lui Iurie Roșca, susținător al invaziei militare ruse din Ucraina.

Ordinul directorului SIS este transmis registratorului național al domeniului de nivel superior „md” și furnizorilor de rețea și/sau servicii de comunicații electronice, pentru a bloca imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la aceste surse, transmite sursa citată.

SIS solicită surselor de informare în masă să nu publice știri false sau știri ce conțin limbaj care incită la ură și violență, scrie sursa citată.

Amintim că, zilele trecute, controversatul Iurie Roșca, într-un material video, îi îndemna pe cetățenii Republicii Moldova să se roage pentru continuarea războiului împotriva Ucrainei și pentru victoria lui Putin.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE