Rezultatul negocierilor dintre miniștrii de externe ai Rusiei și Ucrainei: „Părțile nu au reușit să ajungă la o înțelegere pe încetarea focului. Negocierile cu Lavrov au fost grele”

905
0

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, și ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, s-au întâlnit în Antalya, Turcia, pentru discuții. Potrivit presei ucrainene, Kuleba a spus că Kievul nu intenționează să îndeplinească cerințele propuse de Rusia.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ministrul ucrainean de Externe susține că discuția desfășurată în Antalya, Turcia, intermediată de ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, s-a axat pe solicitarea de a fi organizate coridoare umanitare pentru evacuarea cetățenilor ucraineni.

Kuleba spune că a mai discutat cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, despre încetarea atacurilor de orice fel pentru o perioadă de 24 de ore, însă nu s-a ajuns la nicio înțelegere în acest sens. Oficialul a menționat că Rusia susține că încetarea focului poate avea loc doar odată cu îndeplinirea cerințelor propuse de Putin Ucrainei.

Totodată, Lavrov a spus: „Nu vreau să cred, și nu cred, că va începe un război nuclear”, a spus el după discuțiile cu ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba. Lavrov a adăugat că zvonurile despre un posibil atac rusesc asupra statelor baltice „par să fie farse vechi”, scrie hotnews.ro

Declarațiile sale vin în contextul în care președintele rus Vladimir Putin a ordonat pe 27 februarie punerea în alertă maximă a forțelor de descurajare nucleară rusești.

Întâlnirea de joi dintre Serghei Lavrov și Dmitro Kuleba nu a dus la progrese majore, părțile nereușind să ajungă la un acord de încetare a focului. Lavrov a discutat cu șeful Ministerului de Externe ucrainean posibilitatea unei întâlniri între Putin și Zelenski, transmite sursa citată.

Lavrov, după discuții: „Nu avem de gând să atacăm alte țări, nici nu am atacat Ucraina”.

Amintim că, întâlnirea a avut loc la o zi după un atac rusesc asupra unei maternități din portul ucrainean Mariupol de la Marea Neagră. Bombardamentul a rănit cel puțin 17 persoane și a stârnit un val de condamnări internaționale.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE