Rezultatul negocierilor dintre miniștrii de externe ai Rusiei și Ucrainei: „Părțile nu au reușit să ajungă la o înțelegere pe încetarea focului. Negocierile cu Lavrov au fost grele”

658
0

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, și ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, s-au întâlnit în Antalya, Turcia, pentru discuții. Potrivit presei ucrainene, Kuleba a spus că Kievul nu intenționează să îndeplinească cerințele propuse de Rusia.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Ministrul ucrainean de Externe susține că discuția desfășurată în Antalya, Turcia, intermediată de ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, s-a axat pe solicitarea de a fi organizate coridoare umanitare pentru evacuarea cetățenilor ucraineni.

Kuleba spune că a mai discutat cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, despre încetarea atacurilor de orice fel pentru o perioadă de 24 de ore, însă nu s-a ajuns la nicio înțelegere în acest sens. Oficialul a menționat că Rusia susține că încetarea focului poate avea loc doar odată cu îndeplinirea cerințelor propuse de Putin Ucrainei.

Totodată, Lavrov a spus: „Nu vreau să cred, și nu cred, că va începe un război nuclear”, a spus el după discuțiile cu ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba. Lavrov a adăugat că zvonurile despre un posibil atac rusesc asupra statelor baltice „par să fie farse vechi”, scrie hotnews.ro

Declarațiile sale vin în contextul în care președintele rus Vladimir Putin a ordonat pe 27 februarie punerea în alertă maximă a forțelor de descurajare nucleară rusești.

Întâlnirea de joi dintre Serghei Lavrov și Dmitro Kuleba nu a dus la progrese majore, părțile nereușind să ajungă la un acord de încetare a focului. Lavrov a discutat cu șeful Ministerului de Externe ucrainean posibilitatea unei întâlniri între Putin și Zelenski, transmite sursa citată.

Lavrov, după discuții: „Nu avem de gând să atacăm alte țări, nici nu am atacat Ucraina”.

Amintim că, întâlnirea a avut loc la o zi după un atac rusesc asupra unei maternități din portul ucrainean Mariupol de la Marea Neagră. Bombardamentul a rănit cel puțin 17 persoane și a stârnit un val de condamnări internaționale.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT