Oficialii europeni au vizitat Centrul de triere a refugiaților de la MoldExpo

604
0
Sursa foto: moldpres.md
Sursa foto: moldpres.md

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, și Comisarul European pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi, au vizitat astăzi, 3 martie, Centrul de triere a refugiaților de la MoldExpo, transmite Moldpres.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Oficialii europeni au fost întâlniți de către primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, care le-a prezentat în linii mari principalele domenii de activitate a centrului.

„Centrul asigură plasamentul refugiaților ucraineni și acordă asistența socială și medicală necesară. În ultimele 24 de ore am plasat 1775 de persoane în centrele din capitală. În acest moment, aici se află circa o mie de persoane, dintre care 580 de copii. În total, de la începutul valului de refugiați, am acordat asistență pentru 6655 de persoane”, a menționat Ion Ceban.

Totodată, edilul capitalei a specificat că municipalitatea are nevoie de identificarea mai multor spații pentru cazarea refugiaților, pentru a nu se activa locuri de cazare în școli.

La rândul său, Josep Borrell a spus că aduce „mulțumiri autorităților moldovene pentru responsabilitatea și organizarea de care au dat dovadă în gestionarea fluxului de refugiați. Este timpul ca statele să ceară încetarea focului în Ucraina”.

De asemenea, comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, Olivér Várhelyi, a specificat că UE va oferi încă 5 milioane de euro care pot fi activate de către autoritățile moldovene prin mecanismul european de protecție.

„UE va continua să sprijine munca eroică pe care o desfășurați, o să vă ajutăm să găzduiți acești oameni”, a spus Olivér Várhelyi.

În perioada 24 februarie – 3 martie, pe teritoriul Republicii Moldova au intrat 136.386 de cetățeni ai Ucrainei, dintre care 74.816 au ieșit din țara noastră.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE