O rubrică nouă, dedicată necesităților refugiaților ucraineni, disponibilă pe pagina web a Guvernului

587
0

Informațiile utile pentru cetățenii ucraineni care vin în țara noastră sau se află deja în Republica Moldova, pot fi găsite acum pe pagina web a Guvernului, la rubrica Centrului Unic pentru gestionarea crizei: https://gov.md/ro/content/ucrainenii-din-ucraina.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Noul compartiment a fost creat în suportul refugiaților din Ucraina și conține informații privind traficul în posturile vamale, condițiile de intrare în țara noastră, precum și numerele de contact ale liniilor verzi, necesare pentru precizările suplimentare. De asemenea, pe pagina Guvernului este disponibilă informația privind solicitările de azil, transportul spre Chișinău oferit ucrainenilor, precum și oportunitățile de cazare de care pot beneficia aceștia.

Totodată, la rubrica „Întrebări frecvente”, persoanele vor găsi răspunsuri privind statutul de refugiat, posibilitățile de angajare în câmpul muncii, condițiile de intrare în Uniunea Europeană din Republica Moldova și altele.

La aceeași rubrică, poate fi accesată și noua resursă informațională web, dedicată refugiaților ucraineni, disponibilă pe adresa: www.dopomoga.gov.md.

Pagina este structurată pe domenii de interes pentru persoanele refugiate și prezintă informații relevante, actualizate la zi și bazate pe surse veridice și oficiale.

www.dopomoga.gov.md a fost concepută ca un punct unic de acces la informații ce se referă la ajutorul de care pot beneficia ucrainenii în perioada de aflare pe teritoriul Republicii Moldova.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE