Sergiu Gaibu: „A fost făcută o serie de excepții pentru bănci, astfel încât refugiații să-și deschidă mai simplu conturi și carduri” (VIDEO)

355
0

Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, și secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, au anunțat într-un briefing mai multe detalii despre situația din republică, dar și despre ultimele decizii privind gestionarea fluxului de refugiați ucraineni.  

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Sunt patru puncte de colectare a ajutoarelor, gestionate de către Guvern: Moldexpo, S.A. „Moldova-film”, Universitatea Tehnică a Moldovei și Palatul Feroviar. De la începutul războiului, conform datelor actualizate, au fost înregistrate 88.750 intrări din Ucraina și 46.984 de ieșiri din R. Moldova”, susține secretarul general al Guvernului.

Și ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a spus că „mai multe crize s-au suprapus în această perioadă, însă Guvernul lucrează pentru a asigura asistență refugiaților din Ucraina. Astăzi, s-a luat o serie de decizii în acest context. Una dintre decizii este de a excepta de la prevederile standard de angajare a străinilor pe teritoriul Republicii Moldova pentru cetățenii ucraineni care sunt deja în Moldova. Nu este nevoie de a merge la Biroul Migrație și Azil pentru a se angaja în câmpul muncii. Noi am primit mai multe solicitări din partea refugiaților și agenților economici care oferă posibilitatea de angajare pentru acești refugiați în câmpul muncii”.

Totodată, Gaibu mai conchide că: „a fost făcută o serie de excepții pentru bănci, astfel încât refugiații să-și deschidă mai simplu conturi și carduri, respectiv, să simplifice operațiunile financiare. La acest capitol a intervenit BNM”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT