Istoricul Miloiu: „România are tot interesul ca Ucraina să-și depună aplicația pentru aderarea la UE mai devreme de anul 2024”

898
0

Ucraina este „una dintre noi și îi vrem (pe ucraineni) în Uniunea Europeană”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru postul Euronews, scrie digi24.ro. Istoricul Silviu Miloiu din România, susține într-o postare pe Facebook că „România are tot interesul ca Ucraina să-și depună aplicația pentru aderarea la UE mai devreme de anul 2024 și ca procesul de aderare a țării vecine să se desfășoare într-un ritm accelerat. Alături de Ucraina ar trebui să intre în UE, într-un singur val, și Republica Moldova (fie reunită, fie nu). Trebuie să împărtășim cu Republica Moldova și Ucraina expertiza noastră și să sprijinim acest proces cu toate forțele și capacitățile”.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

Șefa UE a făcut aceste declarații după ce Bruxelles-ul a anunțat duminică, 27 februarie, că va trimite armament Ucrainei, că va interzice mass-media de stat ruseşti în Uniunea Europeană, precum și intrarea tuturor avioanelor rusești în spațiul aerian european.

Von der Leyen a declarat pentru Euronews: „Avem un parcurs cu Ucraina care include, spre exemplu, integrarea pieței ucrainene în piața unică”.

„Avem și o strânsă cooperare pe rețeaua energetică, spre exemplu”, a adăugat ea. „Avem atât de multe domenii în care lucrăm foarte strâns împreună și, într-adevăr, de-a lungul timpului, sunt de-ai noștri. Ucrainenii sunt de-ai noștri și îi vrem în Uniunea Europeană”, a spus ea, citează digi24.ro.

Von der Leyen a adăugat că încrederea în Vladimir Putin este „complet distrusă”.

Amintim că Volodimir Zelenski a cerut Uniunii Europene aderarea imediată a Ucrainei la Uniunea Europeană. Volodimir Zelenski se simte neajutorat în războiul pe care îl poartă de cinci zile împotriva Federației Ruse. El susține că cei care luptă în Ucraina, luptă pentru securitatea întregului continent.

„Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toți copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim alături de toți europenii și, cel mai important, să fim la egalitate. Sunt sigur că asta este corect, sunt sigur că asta am meritat. Sunt sigur că este posibil”, a declarat Zelenski, transmite Reuters.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT