Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a transmis cetăţenilor ucraineni că va împărţi arme tuturor celor care le doresc

1203
0

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat ruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia, după agresiunea militară împotriva teritoriului ucrainean ordonată în zorii zilei de joi, 24 februarie, de şeful statului rus, Vladimir Putin, transmite Agerpres, cu referire la Reuters.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Totodată, Zelenski le-a transmis cetăţenilor ucraineni că va împărţi arme tuturor celor care le doresc şi că va anula sancţiunile împotriva tuturor cetăţenilor ucraineni care sunt gata să-şi apere ţara cu arma în mână, scrie sursa citată.

Rusia a lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei: terestră, aeriană şi navală, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial, scrie Agerpres.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat trupelor sale să le producă pierderi maxime militarilor ruşi care au invadat Ucraina, a transmis pe Facebook comandantul şef al forţelor armate ucrainene, generalul Valeri Zelujni, potrivit Agerpres, cu referire la AFP.

„Comandantul suprem al forţelor armate (preşedintele Volodimir Zelenski – n.r.) a dat ordinul ca agresorului să i se producă maximul de pierderi”, a precizat generalul.

Astfel, Ucraina a cerut Turciei să închidă strâmtorile Bosfor şi Dardanele pentru navele ruse şi vrea sancţiuni împotriva Moscovei, a declarat joi ambasadorul ucrainean la Ankara, Vasil Bodnar, după ce Rusia a lansat un atac aerian şi terestru asupra ţării vecine, relatează Agerpres cu referire la Reuters.

Turcia, ţară membră a NATO care are graniţă maritimă în Marea Neagră cu Ucraina şi Rusia, se opune sancţiunilor, însă a spus că acţiunile Moscovei împotriva Kievului sunt inacceptabile, scrie aceeași sursă.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE