Andrei Spînu: „Ținând cont de situația din regiune, CSS a recomandat închiderea spațiul aerian al Republicii Moldova”

852
0

Începând cu ziua de azi, 24 februarie, ora 12:00, Republica Moldova închide spațiul aerian, la recomandarea Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Ținând cont de situația din regiune, CSS a recomandat închiderea spațiul aerian al Republicii Moldova. Autoritatea Aeronautică Civilă va executa recomandarea, spațiul aerian va fi închis începând cu ora 12:00. Cursele vor fi orientate spre alte aeroporturi”, a scris Spînu pe pagina de Facebook.

După ce Spînu a anunțat că Republica Moldova închide spațiul aerian, Compania „Air Moldova” anunță că „Conform deciziei autorităților spațiul aerian al Republicii Moldova este închis până la data de 4 martie 2022. În acest context, Compania aeriană „Air Moldova” este nevoită să suspende toate zborurile spre și din Republica Moldova. Urmează să vă informăm suplimentar despre posibilitatea reluării zborurilor”, a scris compania.

Totodată, în contextul știrilor care circulă pe rețelele de socializare despre atacurile lansate de pe teritoriul regiunii transnistrene având ca țintă Ucraina, Ministerul Apărării de la Chișinău anunță că această informație este falsă.

Amintim că în dimineața zilei de astăzi, 24 februarie, în jurul orei 5:30, președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat intervenția forțelor armate ale Rusiei în Ucraina.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE