Andrei Spînu: „Ținând cont de situația din regiune, CSS a recomandat închiderea spațiul aerian al Republicii Moldova”

579
0

Începând cu ziua de azi, 24 februarie, ora 12:00, Republica Moldova închide spațiul aerian, la recomandarea Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Susține și tu presa! Abonează-te la o sursă de informare independentă. Acum e simplu, intră pe

ABONAMENT

„Ținând cont de situația din regiune, CSS a recomandat închiderea spațiul aerian al Republicii Moldova. Autoritatea Aeronautică Civilă va executa recomandarea, spațiul aerian va fi închis începând cu ora 12:00. Cursele vor fi orientate spre alte aeroporturi”, a scris Spînu pe pagina de Facebook.

După ce Spînu a anunțat că Republica Moldova închide spațiul aerian, Compania „Air Moldova” anunță că „Conform deciziei autorităților spațiul aerian al Republicii Moldova este închis până la data de 4 martie 2022. În acest context, Compania aeriană „Air Moldova” este nevoită să suspende toate zborurile spre și din Republica Moldova. Urmează să vă informăm suplimentar despre posibilitatea reluării zborurilor”, a scris compania.

Totodată, în contextul știrilor care circulă pe rețelele de socializare despre atacurile lansate de pe teritoriul regiunii transnistrene având ca țintă Ucraina, Ministerul Apărării de la Chișinău anunță că această informație este falsă.

Amintim că în dimineața zilei de astăzi, 24 februarie, în jurul orei 5:30, președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat intervenția forțelor armate ale Rusiei în Ucraina.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Săptămânalul „Gazeta de Chișinău” publică în paginile sale și pe pagina web a publicației articole ce reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chișinău” este unul din puținele ziare rămase pe piața mediatică care face jurnalism liber și corect. Nu-l lăsa să dispară! Contribuie și tu la menținerea unei publicații libere. Acum poți face un abonament oricând și de oriunde te-ai afla. Dacă abonezi un om drag la formatul PRINT, atunci redacția îți oferă gratuit, prin poșta electronică, formatul PDF al gazetei, în fiecare zi de vineri, la prima oră. Susține „Gazeta de Chișinău” printr-un abonament în format PRINT sau PDF.

ABONAMENT